slot-1

VK Sportphoto

Nieuws

Slot over Wenger-uitspraak: "Ik kan me dat voorstellen. Wil niet zeggen dat het gaat gebeuren"

Stan

Deze week liet Arne Slot tegenover Voetbal International weten, dat hij 'zomaar eens de Arsène Wenger van Feyenoord zou kunnen worden'. Met de verwijzing naar de oud-trainer van het Engelse Arsenal, wordt gedoeld op een langdurig verblijf van de Bergentheimer in De Kuip. Slot wil die uitspraak tijdens de persconferentie van vrijdag echter wel wat nuanceren. 

Is het daadwerkelijk mogelijk dat Slot een Wenger-achtig tijdperk neerzet in Rotterdam? "Los van of ik dat wil, moet de club dat dan ook nog willen", begint de trainer, die die uitspraak nader toelicht. "Het gaat zoals als zo vaak in de media, en dan moet ik weer verklaren wat er gebeurd is. Het gaat bijna altijd zo, dat het niet is dat ik iets zeg, maar ik krijg een vraag en daar reageer ik op. Dan wordt de vraag achterwege gelaten en krijg je mijn uitspraak."

"De vraag was: 'Zou je het je voor kunnen stellen, dat je de Arsène Wenger van Feyenoord kan worden?'", legt Slot nuancerend uit. "Ja, dat zou ik me voor kunnen stellen. Maar dat wil niet zeggen dat het gaat gebeuren. Nou, dan heb je headlines. Maar ik heb erbij gezegd, dat ik het hier geweldig naar m’n zin heb met de staf en de spelersgroep met wie ik hier werk. Zolang als dat voor beide partijen zo is, is er geen aanleiding om iets anders te willen."

Slot ziet zichzelf dan ook niet per se zomaar vertrekken uit De Kuip. "Ik heb bij meerdere van mijn clubs vrij lang gezeten. Nooit 10 of 15 jaar, maar wel wat langer. En als je het ergens heel goed naar je zin hebt, is het geen uitgemaakte zaak dat je weggaat. Dat hebben we afgelopen zomer kunnen ervaren, toen er toch echt wel een aantal clubs serieus interesse hadden en ik ervoor gekozen heb bij de club te blijven waar ik het geweldig naar mijn zin heb."

Realiteit
"Zou je het je dus kunnen voorstellen dat je zoveel jaar trainer bent bij Feyenoord" herhaalt Slot de desbetreffende vraag nog maar eens. "Als je het zo goed naar je zin hebt zoals ik het nu heb, kan ik mij dat alleszins voorstellen. Is het reëel? Die vraag werd mij niet gesteld, maar daar kan je over twisten."

Om aan te tonen waarom dat minder realistisch zou zijn, wijst hij naar de concurrenten. "Volgens mij is het al de zesde of zevende trainer, als we straks tegen Ajax moeten, die ik tegenkom als Ajax-trainer en de derde of vierde die PSV-trainer is. En dan ben ik nog maar tweeënhalf jaar bij Feyenoord. Dus om bij een topclub lang te zitten, in de huidige tijd van social media, dat is bijna wishful thinking."

Delen

Reacties

Directie moet grootste plan en bod ooit voorschotelen. Maakt selectie én jeugd jaarlijks tientallen miljoenen beter...