slot-1

VK Sportphoto

Nieuws

Voorlopig geen documentaire over Slot: "Van mij hoeft dat niet zo"

Stan

Deze week werd het streamingplatform Feyenoord ONE gelanceerd, waarop donderdag direct de gloednieuwe documentaire over Santiago Gimenez te zien was. De Mexicaan is zeker niet de eerste speler met een film over zijn leven. Tijdens de persconferentie in aanloop naar het duel met NEC, gaat Arne Slot in op de ontwikkeling waarbij supporters steeds meer te zien krijgen hoe het er achter de schermen van de voetbalwereld aan toe gaat. 

"Ik denk dat het voor het publiek hartstikke leuk is", zegt Slot over de 'behind-the-scenes-documentaires' bij voetbalclubs. "Of je daar als speler waar het om gaat, of als trainer altijd op zit te wachten is weer een tweede. Het is volgens mij algemeen bekend, dat na het jaar waarin de camera’s Feyenoord volgden in de tijd dat Dick Advocaat er nog was, dat ik toen zei: 'Als ik hier begin, zit ik daar niet op te wachten.'"

Slot weet echter ook, dat je er in de voetballerij tegenwoordig nauwelijks meer omheen kan. "Het is wel de nieuwe realiteit, dat kan je maar niet altijd bij je vandaan houden. Ik vind het schitterend om All or Nothing van Manchester City of Arsenal te kijken. Daar kun je niet altijd maar nee tegen blijven zeggen. Maar documentaires over, in dit geval, Santiago Gimenez, zo zijn die er ook al over Orkün Kökcü geweest en al over meerdere spelers. Volgens mij is dat de nieuwe manier van TV maken."

Eigen documentaire
Of supporters ook een documentaire over Slot zelf tegemoet kunnen zien? "Als ik de Arsène Wenger van Feyenoord wordt, dan hebben we daar nog 18 jaar voor om daarover na te denken", antwoort de trainer daarop gevat. "Maar op dit moment zijn daar geen plannen voor. Van mij hoeft dat niet zo, maar het is niet uitgesloten dat die vraag een keertje komt."

De trainer heeft wel een idee wat er dan zoal te zien moet zijn in zijn eigen documentaire. "Ikzelf zou wel handig zijn, haha. Ik neem aan dat ze mij dan een beetje gaan volgen. Dan zijn er een aantal mensen in mijn leven die redelijk belangrijk zijn, te beginnen mijn vrouw en mijn kinderen en familie en een aantal vrienden. Dat is ook hoe je zo’n documentaire wil maken: moet het alleen over voetbal gaan of over het privéleven? Als het om het laatste gaat, geef ik documentairemakers heel weinig kans dat die er gaat komen. Als het om m’n werk gaat dan hoop ik daar zolang mogelijk nee op te kunnen zeggen."

Delen