verdonk-feyenoordnl

Feyenoord.nl

Nieuws

Verdonk met NEC terug in De Kuip: "Veel vrienden en familie steunen Feyenoord"

Stan

Feyenoord neemt het zondag in eigen stadion op tegen NEC en ontvangt daarbij een oude bekende. Calvin Verdonk, die namens de regerend kampioen debuteerde in het profvoetbal, is namelijk een vaste waarde bij de Nijmegenaren. In gesprek met ForzaNEC.nl blikt de oud-Feyenoorder terug op het aanstaande treffen. 

Verdonk genoot zijn jeugdopleiding op Varkenoord en speelde maar liefst 19 duels in de hoofdmacht van Feyenoord. Na zijn vertrek uit Rotterdam en een buitenlands avontuur bij het Portugese Famalicão, streek de Dordtenaar in 2021 neer in Nijmegen.

Met NEC keert Verdonk zondag in De Kuip terug bij zijn oude club. Op steun uit zijn directe omgeving hoeft hij echter nauwelijks te rekenen. "Veel vrienden en familie steunen Feyenoord", laat de verdediger weten. "Die wonen daar ook in de buurt." Zelf heeft Verdonk ook nog altijd een sterke band met de Stadionclub. "Er werken niet heel veel mensen die er in mijn tijd waren. Toch blijft het spelen in De Kuip altijd bijzonder voor me. Goed veld en het publiek dat altijd achter het team staat."

Op het veld telt dat verleden niet, en maakte Verdonk het de Rotterdammers met NEC al meerdere keren knap lastig. "Daar put ik wel mijn energie uit. Ik heb twee keer op rij gescoord tegen Feyenoord. Zondag moet daar een derde bij", spreekt de linksback zijn vertrouwen uit. "Feyenoord zal veel aan de bal zijn, maar wij hebben zeker een kans. Kijk maar naar hoe Volendam het in De Kuip heeft gedaan. Ik schat ons iets hoger in dan Volendam. Met name in de omschakeling zullen we onze momenten moeten afmaken, maar ook voetballend kunnen we eronderuit komen."

Delen