santiago-gimenez

VK Sportphoto

In beeld

Mexico met Gimenez naar de halve finale van de Gold Cup

Van de redactie

Mexico heeft zondagochtend de halve finale van de CONCACAF Gold Cup bereikt door met 2-0 te winnen van Costa Rica. In de halve finale wacht Mexico een ontmoeting met de winnaar van het treffen tussen Guatemala en Jamaica. Deze wedstrijd wordt zondagavond om 23:00 uur gespeeld.

Orbelín Pineda opende de score via een strafschop na 52 minuten voetbal. Santiago Gimenez viel na 70 minuten in en was met de voorassist op de 2-0 belangrijk voor zijn land. De halve finale wordt donderdag 13 juli om 04:00 uur gespeeld. Feyenoord zal het voorlopig nog moeten doen zonder hun spits. De finale van de Gold Cup wordt gespeeld op maandag 17 juli om 01:30 uur.

Bekijk hieronder de samenvatting van het duel tussen Mexico en Costa Rica.

Delen

Reacties

Mexico haalt minimaal de halve finale van de Gold Cup zoals altijd, pittig seizoen voor Santi!
Is het niet een beetje dun qua centrum spitsen. Is er niet ergens een echte ouderwetse goaltjesdief te koop
Michiel Kramer, misschien? ;-)
Waarom niet. Als stormram in de laatste 10 minuten.
@FTM Kunnen we vandaag nog een (in)komend nieuwtje verwachten of is het na die Kroaat en Hartman even rustig ?
Fijn, zijn we hem maximaal kwijt…
Danilo is verzekerd van de spitspositie tijdens de Super Cup en waarschijnlijk zelfs in de eerste competitiewedstrijd. Vakantie tot 1 of 8 augustus. Danilo die hard doortraint. Dan eerste wedstrijden net als vorig seizoen het verschil maken in het laatste half uur. Danilo put de verdediging van de tegenstander uit en Giménez slaat meedogenloos toe.

Met het oog op de eerste twee CL-wedstrijden is het belangrijk dat Danilo ook voldoende wedstrijdritme heeft. Dus het komt niet eens zo beroerd uit.

Elk nadeel heb z'n voordeel. Dat is een spreuk van een speler die zijn carrière bij Feyenoord glansrijk afsloot.
Wel heel romantisch geschreven, maar je hebt zeker gelijk. Fijn dat Danilo zichzelf nu even goed kan laten zien. Geeft Gimenez ook weer wat extra tijd om strakjes uit te rusten. Die is druk zat
Klopt Willem van Hanegem is de man van deze beroemde uitspraak. Hij deed deze in 1971 in het ter ziele gehandeld voetbalblad Boing. Om één of andere reden wordt deze uitspraak vaak aan iemand anders toegewezen.
Of je haalt er een spits bij anders heb je een probleem wanneer je blessures oploopt in het begin van seizoen of gaan we dan gelijk Nesto Groen voor de leeuwen gooien
Paixão kan ook nog in de spits. Dat heeft Slot al uitgeprobeerd en dat ging goed.