santiago gimenez

Mexico verliest met invaller Gimenez Nations League finale

Mexico heeft de finale van de CONCACAF Nations League met 0-2 verloren van de Verenigde Staten. Santiago Gimenez mocht halverwege de tweede helft invallen, maar de spits van Feyenoord en zijn ploeggenoten konden de 0-2 achterstand niet meer wegwerken in het AT&T Stadium in Arlington, Texas.

De eerste grote kans van de wedstrijd was voor de Amerikaan Christian Pulisic. De aanvaller in dienst van AC Milan stuitte op de Mexicaanse doelman Ochoa. Vlak voor rust bracht Tyler Adams de Amerikanen alsnog op een 0-1 voorsprong met een knalhard schot van ruim buiten het zestienmetergebied en zorgde voor een voorsprong bij rust.

Ook in de tweede helft waren de betere kansen voor de Amerikanen. In minuut 64 was het opnieuw raak. Giovanni Reyna schoot met een knappe volley de 0-2 achter doelman Guillermo Ochoa. Santiago Gimenez kwam direct na de 0-2 achterstand het veld in voor aanvaller Uriel Antuna. De spits van Feyenoord leek in de 72ste minuut een strafschop te krijgen waarbij de scheidsrechter de strafschop in eerste instantie ook toekende, maar na een herhaling besloot met hulp van de VAR de beslissing terug te draaien en de Mexicaanse spits een gele kaart te geven voor een schwalbe.

Beide ploegen kwamen in de slotfase niet meer tot scoren en mocht de Verenigde Staten na het eindsignaal de beker van de CONCACAF Nations League 2024 omhoog houden. Bekijk hieronder de samenvatting van het duel.