dsc00121

Nieuws

Belangenclub eist rechten in De Kuip op: “Vergelijk dit met een aandeelhouder van Shell”

Dennis

De Vereniging Aandeelhouders Stadion Feijenoord (VASF) zegt onaangenaam te zijn verrast door een actie van de BVO Feyenoord eind vorig jaar. De voetbalclub verlangde rondom de bekerwedstrijd tegen FC Utrecht dat V-Aandeelhouders hun zitplaats moesten claimen. Indien zij dit niet zouden doen, zou hen de toegang tot de wedstrijd worden ontzegd en zou de BVO vervolgens de zitplaatsen aan andere geïnteresseerden verkopen. 

De belangenclub ervaarde de actie als een inbreuk op statutair recht en besloot daarop een kort geding aan te spannen. “Vergelijk dit maar met iemand die aandeelhouder is bij Shell, of iemand die Shell-aandelen heeft geërfd van zijn vader of opa, en die daar jaarlijks dividend over ontvangt”, zo zegt VASF-voorzitter Conré Oostrom bij Rijnmond. “Daar kan Shell ook niet zomaar van zeggen 'we stoppen met dividendbetaling' nadat de aandeelhouder al dividendbelasting heeft betaald. Zeker niet wanneer zoiets ook nog eens statutair vastligt.”

De aandeelhoudersvereniging heeft de casus herhaaldelijk juridisch getoetst, zo meldt het in het eigen magazine Perspectief. Men spreekt derhalve van een nieuw hoofdstuk om de rechten van aandeelhouders in te perken. “Pas na de dreiging van een kort geding heeft zowel de BVO, als ook de Stadiondirectie, de toezegging gedaan alsnog alle aandeelhouders toegang te geven. Ook is toegezegd dat dit seizoen niet nog eens een dergelijk 'claim initiatief' gelanceerd zou worden.” Het kort geding is daarop ingetrokken.

Tot slot geeft de VASF aan bereid te zijn mee te denken met de BVO en de Stadiondirectie, om daarmee een bijdrage te leveren aan het succes van de Feyenoord-familie. “Het beginpunt van de discussie zal echter altijd het wederzijds respecteren van bestaande rechten zijn”, zo besluit de aandelenclub.

Delen

Reacties

Dus de leden van de "belangenclub" vinden het teveel moeite om vooraf aan te geven of ze wel- of niet komen? Zeg ik dat goed? En anders wilt Feyenoord de mogelijk lege stoelen in de verkoop doen? Lijkt me erg logisch in het belang van Feyenoord. ...
Het grieft vooral dat dit als een mededeling is gebracht en niet in overleg is gewerkt naar een goede oplossing. Lijkt mij niet zo onredelijk van de aandeelhouders. Feyenoord heeft steeds de mondvol van we moeten het samen doen, maar wanneer het echt op samenwerking aankomt zijn zij steeds degene die niet thuis geven. Op enge manier en met hulp van de bevriende media, spelen ze zo de zwarte Piet toe. Eerst aan de Vrienden en nu weer aan de aandeelhouders van het stadion. Dit staat me erg tegen en hoort niet bij de club Feyenoord.
De manier waarop had beter gekund, maar ik vind het wel goed dat men tracjt elk zitje gevuld te krijgen. We moeten niet op die snelkookpan in Volendam-Zuid gaan lijken. Waarbij alles wel uitverkocht is, maar vele stoeltjes leeg zijn omdat men last minute liever naar het strand ging oid.
Heb zelfs vd vasf gehoord dat ze het daar mee eens zijn.
Je wil toch 100% af van deze club voordat je ook maar iets aan die kan en wil doen. Lekker omzetten naar normale seizoenskaarten op mooie plekken en al die inspraak eraf. Niet meer van deze tijd.