vivianne-miedema

Vrouwen

Miedema als Feyenoord coach? "Ga binnenkort beginnen aan UEFA A"

Dennis

Vivianne Miedema ziet zichzelf na haar spelers carrière actief blijven in de voetbalwereld. De topspits heeft haar UEFA B-diploma inmiddels gehaald en kan daarmee aan de slag als coach, al sluit zij een rol als technisch directeur ook niet uit.

De 27-jarige Miedema staat momenteel onder contract bij Arsenal, waarmee zij in de top van het vrouwenvoetbal speelt. De aanvalster staat daarnaast bekend om haar grote liefde voor Feyenoord, waarover zij heeft gezegd daar ooit nog eens te willen werken. Dit zou in de toekomst dus ook in een technische rol kunnen. “Ik heb mijn trainersdiploma's al gehaald. Daar ben ik ook nu nog verder mee bezig. Dat ligt wel ergens in de pipeline, zoals we in Engeland zeggen”, zo vertelt zij bij M line. “We gaan binnenkort beginnen aan de UEFA A. Ik vind voetbal geweldig, het tactische aspect van het spelletje is gewoon waar ik goed in ben. Dat zie ik wel als eventuele optie na mijn carrière.”

Door een langdurige blessure had Miedema de tijd om na te denken over haar toekomst. “Nu ik wat ouder word, zie ik ook wel meer dat ik richting een general manager wil gaan, of een soort technisch directeur. Dan heb je toch weer iets meer invloed op de club als geheel, dus niet alleen maar op één team. De kans dat ik in het voetbal blijf zit er zeker in.”

Indien Miedema daadwerkelijk die keuze maakt, treed zij in de voetsporen van steeds meer oud-speelsters die kiezen voor een verdere carrière in het voetbal. Zo is oud-speelster Manon Melis de technisch verantwoordelijke van de Feyenoord Vrouwen.

Mis niks van Feyenoord Vrouwen en volg ons op:
Instagram
X

Delen