Willem van Hanegem Jim Breeman Sports Photography

Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

Van Hanegem kritisch op de Feyenoordverdediging

Dennis

In aanloop naar de wedstrijd tegen Vitesse, toont Willem van Hanegem zich vooral nog teleurgesteld over het resultaat afgelopen week tegen N.E.C. Het Feyenoordicoon zag in de wedstrijd tegen de Nijmegenaren vooral een matige verdediging en licht er twee spelers specifiek uit. 

“Geertruida herkende ik niet, maar Hartman ook niet”, zo noemt Van Hanegem man en paard in Algemeen Dagblad. “Hij speelt al een aantal wedstrijden slecht. Hoe hij staat, met zijn gezicht naar de centrale verdedigers, zorgt ervoor dat hij alleen terug kan spelen. Ze zeiden dat ze elke keer weer druk zetten, maar dat vond ik helemaal niet goed”.

Van Hanegem ziet dat Feyenoord voorspelbaar is geworden in de opbouw van achteruit. “Ik vind het zo gek dat ze elke keer op dezelfde manier willen laten zien dat ze kunnen opbouwen. Het is bezig zijn om bezig te zijn, het is niet effectief. Twee jaar geleden gingen ze gelijk naar voren, nu spelen ze steeds terug op de keeper.”

De oer-Feyenoorder ziet bovendien dat bijna elke bal in het eigen zestienmetergebied tot een doelpunt leidt, zonder dat de tegenstander echte kansen hoeft te creëren. Met name bij standaardsituaties ziet het er vaak niet goed uit. “Je moet ook kijken hoe die momenten ontstaan. Geertruida wil bijvoorbeeld nog wel eens een gekke actie maken, waardoor hij struikelt. Dan ligt heel het veld open en krijgen ze een kans of een corner tegen. Als je een corner tegen krijgt, moet je natuurlijk ook wel kijken waar de bal vandaan komt. En als de bal komt, moet je het duel aangaan. Het zou eigenlijk geen probleem moeten zijn met zoveel goede koppers.”

Delen

Reacties

Ik kan me gedeeltelijk vinden in de kritiek van Van Hanegem. Alleen is het een beetje opportunistisch om daar n.a.v. deze wedstrijd specifiek de namen Geertruida en Hartman aan te verbinden. De defensie als geheel laat te vaak steken vallen, dus ook Bijlow, Trauner en zelfs Hancko. Kortom, dat we zo'n ongelooflijk goede defensie hebben die veel beter zou zijn als die van PSV is een fabeltje. De cijfers liegen nl. niet. Ook niet die van het aantal tegengoals.
Vaak als een speler hoort van interesse grote clubs!! Dan zie je een dip in hun prestaties.
En dat is nu al maanden gaande!!!
Hancko, Geertruida , en wieffer bijvoorbeeld. Bij Interesse van andere clubs lijkt er concentratieverlies te zijn.
Ik ben blij dat van Hanegem dit zegt over Geertruida en Hartman. Ik vind ook dat ze beide nonchalant spelen en met weinig drive en scherpte, ze drukken hun stempel totaal niet meer de laatste wedstrijden.
Gaat veel teveel weer via Bijlow erger ik me ook aan. Af en toe kan je het doen maar niet alles.
Laat die maar zorgen dat hij weer keer bal gaat tegenhouden.