minteh

VK Sportphoto

Nieuws

Minteh: "Dit is het mooiste doelpunt uit mijn leven"

Van de redactie

Yankuba Minteh was zondagmiddag belangrijk voor Feyenoord met twee goals in de 0-2 overwinning tegen Almere City FC. De 19-jarige Gambiaan maakte een prachtige goal bij zijn eerste goal sinds september voor de Rotterdammers. De 0-1 was een bewust schot, zo geeft de Gambiaan aan tegenover ESPN na het duel.

"Ja, het was heel belangrijk voor het team. De wedstrijd leek dood te gaan, toen kwam ik erin en probeerde mijn best te doen voor het team", begint de snelle aanvaller tegenover ESPN. "Dat is wat het is. Ik kwam erin en ik scoorde." Diverse mensen twijfelde of het eerste doelpunt, welke prachtig in de lange hoek vloog vanaf de punt van de zestien, wel een bewust schot was. "Ja, het was een bewust schot op doel. Het leek erop dat de keeper uit wilde komen dus wou ik hem 'chippen' in de verre hoek. Dit is het mooiste doelpunt uit mijn leven", aldus Minteh.

Ook de 0-2 kwam van de voet van de vleugelspeler. "Ja, ook die was belangrijk voor zowel het team als mijzelf." Minteh zette zelf de aanval op en kreeg uiteindelijk de bal via Calvin Stengs terug ter hoogte van de penaltystip. "Ik probeerde na de actie direct weer in te lopen en Calvin zag dat. Ik hoefde hem alleen maar binnen te lopen met mijn rechtervoet." 

Sinds september maakte Minteh weer eens een doelpunt voor Feyenoord na enig blessureleed en een aantal invalbeurten. "Het was moeilijk, omdat ik weer terug probeerde te komen. Nu ben ik weer terug en wil ik blijven scoren", vervolgt Minteh. In de media verscheen de nodige kritiek op het rendement van de vleugelspelers van Feyenoord. Het is niet iets wat Minteh volgt. "Nee, ik concentreer me niet op wat er in de media gezegd wordt. We doen iedere wedstrijd ons best en ik volg niet wat er in de media gezegd wordt. Het was vandaag ook een moeilijke wedstrijd."

Donderdag wacht de halve finale van de TOTO KNVB Beker tegen FC Groningen. Minteh weet nog niet of hij start. "Dat is niet aan mij. Ik ben niet de coach, maar we moeten er dan hoe dan ook weer staan." De aftrap van dat duel is donderdag om 20:00 uur in De Kuip.

Delen

Reacties

Fantastische goal, je weet nooit of het wat wordt met deze speler, tis iemand die totaal niet te volgen is, maar gisteren schiet hij er 2 in, waarvan deze echt super was. De andere goal was mooi gedaan van Stengs die houd overzicht
Ik schoot in de lach toen deze goal viel, ik dacht dat hij zich weer vast ging lopen maar hij zei 🤫 tegen mij met zn voeten. Gewoon een mooie goal.