team

Nieuws

Minteh: "Ik heb hard gewerkt om op dit niveau te spelen"

Van de redactie

Yankuba Minteh pakte gisteren de hoofdrol in de gewonnen wedstrijd tegen Go Ahead Eagles (3-1). De van Newcastle United gehuurde rappe aanvaller zag eerst een goal van hem worden afgekeurd, maar maakte even later alsnog op schitterende wijze de openingstreffer. “Dit is een bijzonder moment voor mij”, zo vertelt Minteh aan NOS.

“Ik had het eerste doelpunt gemaakt, maar de scheidsrechter zei dat het hands was”, zo blikt hij terug op zijn trefzekere dribbel die vooraf werd gegaan door een ongelukkige handsbal van Mats Wieffer. “Maar ik wilde niet opgeven, dus ik bleef doorgaan tot ik scoorde.” Na een verfijnde actie in het zestienmetergebied tikte de Gambiaan uiteindelijk door de benen van doelman De Lange raak. “Ik ben er erg blij om”, zo vertelt hij over het moment.

De 19-jarige aanvaller staat de laatste weken regelmatig in het basiselftal. Verbaasd daarover is hij niet. “Ik werk hier al heel lang aan. Ik weet dat het niveau hoog is, maar ik heb hard gewerkt om op dit niveau te spelen, zodat ik de wereld kan laten zien wie ik ben. Het is geen verrassing voor mij.”

Minteh is blij met zijn teamgenoten waarmee het goed klikt. "Ja, iedere wedstrijd spelen we echt als een team. Als een iemand de bal verliest lost de rest het voor elkaar op en motiveert elkaar. We spelen als een team en we winnen als een team." Van een concurrentiestrijd heeft de aanvaller geen last. "Dat maakt het natuurlijk wel iets lastiger, maar hard werken loont. Als je iedere dag hard werkt op het trainingscomplex ziet de trainer dat ook en hij geeft je de kans. We hebben nu eenmaal een goed team met concurrentie op iedere positie."

De jonge aanvaller wordt voor één seizoen gehuurd van het Engelse Newcastle United. Zo nu en dan heeft hij nog contact met mensen uit Engeland. "Ik denk dat zij iedere wedstrijd zien, want ik heb laatst nog contact gehad met de verhuurmanager van de club. Hij heeft me gezegd dat iedere wedstrijd van mij bekeken wordt, maar ik ben op dit moment hier bij Feyenoord en daar concentreer ik me op. Ik moet me hier bij Feyenoord laten zien."

Aankomende woensdag spelen de Rotterdammers het uitduel in de UEFA Champions League tegen Atlético Madrid, een duel waar Minteh naar uitkijkt. "Ja, daar kijk ik naar uit. We moeten gewoon weer hard werken op de aankomende trainingen om goed te presteren in Madrid. Iedereen weet dat we tegen een goede tegenstander spelen, maar als wij zo als een team blijven spelen, zoals wij de afgelopen weken hebben laten zien in de Eredivisie, dan is het voor iedere tegenstander moeilijk om tegen ons te spelen. Zij hebben sterke verdedigers, maar wij hebben sterke aanvallers. Het wordt hoe dan ook geen gemakkelijke wedstrijd."

Delen

Reacties

Ik kan me nog herinneren dat o.a. een man met baard deze jongen een voetballer noemde die alleen maar hard kan rennen, maar verder niet meer in huis heeft. Tja, het kan verkeren, maar gelukkig hoor ik hem hier even niet meer.
Gisteren waren er sowieso af en toe momenten dat de bal zo snel heen weer werden gespaald en ze elkaar zo makkelijk vonden die ik wilde dat er een slow-motion modus op mijn computer zat. Het was soms gewoon niet te volgen. Waar gaat het heen met dit team? Ik was al vanaf het begin van het seizoen positief over wat er stond en binnenkort aan zou sluiten, maar dit overstijgt mijn verwachtingen. Er zit nog zoveel rek in deze ploeg.
Doet het prima bij ons. Neem aan dat te Kloese binnenkort aan de telefoon hangt om te bespreken of ze er niet nog een jaar huur aan bij kunnen plakken. Win win situatie voor beide clubs.
Of nog beter, een 19 jarige kopen die de zelfde potentie heeft. Al heb je daar een beetje geluk bij nodig.
En veel geld, naast die 7 miljoen transfersom zal hij ook wel een miljoenensalaris verdienen. Volgend seizoen misschien als we zo goed blijven presteren met dan 50+ miljoen CL premies en recordtransfers voor Gimenez, Geertruida etc.
Deze jongen lijkt iedere wedstrijd beter te worden, jammer dat hij gehuurd is. Ik denk dat Paixão onderhand wel moet gaan vrezen voor zijn basisplaats als Ivanušec weer fit is binnenkort.
Vond Paixão op recht wel beter dan op links.
Goede speler, ik hoop dat we volgend seizoen geen huur speler(s) meer nodig hebben….
Dat zal ook steeds minder nodig zijn met de wetenschap wat er aan kapitaal op het veld staat. Als je weet dat je komende seizoen Gimenez voor het 12 tot 15-voudige kan gaan verkopen van wat hij heeft gekost, dan weet je dat dit steeds minder nodig is. Echter, ik vind het helemaal niet erg om dergelijke spelers in de huur erbij te hebben, want het geeft Feyenoord meer aanzien, de contractspelers gaan er ook beter – danwel vanuit concurrentie of vanuit samenspel – door spelen en de buitenwereld/andere clubs zien dat spelers gewoon beter worden als ze bij Feyenoord spelen. Dit is een prima visitekaartje.