minteh-1

VK Sportphoto

Nieuws

Minteh over nog een seizoen bij Feyenoord: "Als ik de kans krijg, dan blijf ik zeker"

Van de redactie

Yankuba Minteh scoorde tegen Heracles voor de derde achtereenvolgende competitiewedstrijd een doelpunt. Hierdoor komt de jonge Gambiaan in een illuster rijtje spelers die deze eeuw drie wedstrijden achter elkaar scoorde voor Feyenoord als tiener naast Salomon Kalou, Robin van Persie, Luc Castaignos en John Guidetti, zo liet Opta weten via X. 

De van Newcastle United gehuurde aanvaller is blij met zijn ontwikkeling in Rotterdam. "Mijn ontwikkeling is goed. Het is belangrijk voor mij en ook voor het team als ik goed presteer. De dingen gaan nu goed en ik ben blij met mijn ontwikkeling", aldus de jonge aanvaller in gesprek met RTV Rijnmond na afloop van het duel tegen Heracles.

De Minteh van afgelopen zomer was een andere Minteh dan de speler die vanavond op het veld stond. "Er is een groot verschil. In het begin van het seizoen was ik en ook andere spelers aan het zoeken. Nu begrijp ik het systeem en gaat het op dit moment goed." Als de kans er komt, hoopt Minteh ook volgend seizoen bij Feyenoord te spelen. "Ik hoop ook volgend seizoen zoals nu te presteren, maar voor nu weet ik niet wat er gaat gebeuren. Dat moeten we afwachten. Als ik de kans krijg om te blijven, dan blijf ik zeker. Het is een goede club, ja."

De overwinning van de Rotterdammers, met een doelpunt van Minteh, zorgde voor tevredenheid in de kleedkamer. "Het was een belangrijke wedstrijd. Ik wil mijn teamgenoten weer bedanken, zij helpen mij veel in het veld en iedereen is blij met het resultaat. Ook wil ik de supporters bedanken voor hun support. Ik heb weer gescoord. Het was een goede opbouw van achteruit en ik stond vrij in de juiste ruimte en kon hem binnen werken", aldus Minteh.

Delen

Reacties

In principe kies je er altijd voor om spelers te kopen. Huurspelers, tja, je leidt ze op, ze worden beter en beter, maar een andere club strijkt de winst op. Als tijdelijke oplossing kan het in een enkel geval prima zijn……
Mee eens hoor. Maar als het om maar een huurspeler gaat die iets brengt wat de anderen niet hebben, wordt je team er sterker van en dat levert dan ook geld op.
We hebben niks beters en dan kun je een jeugdig eigen talent alvast mee laten draaien achter hem en minuutjes laten pakken.
Ben blij met hem! Tegen Heracles hadden we zowaar twée buitenspelers die hun man voorbijkwamen!
Prima om nog een seizoen te behouden.
Van de ene kant zeg ik ja. Want Feyenoord blinkt niet uit met het scouten van buitenspelers.

En van de andere kant nee, want je schiet er over de lange termijn niks meer op.
Hij heeft soms een Messi dribbel, maar hij heeft 95% van de tijd een doos om z'n schoen als het gaat om afronden, en blinkt ook niet uit in inzicht.

Je kan mij niet wijs maken dat er nergens een betaalbaar talent rond loopt die meer potentie heeft.
Kunnen beter zelf iemand scouten inderdaad!
Ik zou het alleen doen als je er zelf ook van kan profiteren. Een doorverkooppercentage van 15% lijkt mij wel wat
Oneens, komt genoeg geld binnen.
Feyenoord moet waarde creëren en bouwen aan een team en toekomst voor de lange termijn.
Dan is een jeugdspeler die het team niet significant beter maakt geen aanvulling.
Hoop dat hij blijft. Rendement word beter en beter