arne-god

VK Sportphoto

Nieuws

Slot nog niet tevreden: "Echt zondagavondvoetbal"

Karst

Feyenoord won vandaag eenvoudig van Heracles Almelo en zet daarmee de ongeslagen reeks in de eredivisie door. Ook hield Feyenoord wéér de nul. Na afloop van het duel met de Heraclieden verscheen Arne Slot met gemengde gevoelens voor de camera van ESPN: "Ik vind het een verkeerde manier van een wedstrijd beleven. Daar is het laatste woord nog niet over gesproken."

Feyenoord stelde in de eerste helft orde op zaken door doelpunten van Minteh en Gimenez. Ook Paixao zette zijn naam op het scoreformulier met een rake vrije trap. "De drie doelpunten waren prima, maar in zijn geheel ben ik niet tevreden. We spelen voor het eerst sinds lange tijd tegen een tegenstander die wil opbouwen. Ik hoop dan dat je ze van het veld afjaagt, maar dat gebeurde niet. We begonnen aardig, maar ik had eigenlijk op meer gehoopt. Maar dat is misschien bijdehand gezien de uitslag."

Voorafgaand aan de 3-0 van Paixao werd er steen-papier-schaar gedaan om te bepalen wie de vrije trap mocht nemen. Slot was daar op zijn zachtst gezegd niet blij mee. "Ik vond dat veelzeggend over onze wedstrijd. Het is een beetje onderschatting alsof het allemaal wel goed zou komen. Dat kwam het gelukkig ook, maar ik vind het echt slecht. Het is van tevoren duidelijk wie die vrije trap gaat nemen. Ik vind het een verkeerde manier van de wedstrijd beleven, dus daar is het laatste woord nog niet over gesproken."

De afgelopen week werd bekend dat Feyenoord wel oren heeft naar een nieuwe huurperiode van Yankuba Minteh. Ook Slot is tevreden over de Gambiaanse vleugelaanvaller. "Minteh bevalt goed. Hij is pas negentien jaar en speelt pas anderhalf jaar profvoetbal. Er zit ongelofelijk veel tempo en energie in zijn spel met en zonder bal. Hij is zich aan het ontwikkelen en we zijn erg tevreden over hem."

Afgelopen week deelde Jean-Paul Boëtius het bericht dat er opnieuw een tumor is geconstateerd bij hem. Voorafgaand aan het duel kwamen de spelers van Feyenoord met een boodschap voor Jean-Paul. "Ik vind het verschrikkelijk nieuws voor hem. Jean-Paul is een goede jongen, dat heb ik gemerkt in de drie weken dat hij bij ons was. Ik wil hem alle sterkte en kracht toewensen.

Igor Paixao is de laatste maanden gezakt in de pikorde, maar viel vandaag uitstekend in. "Paixao is veel te bescheiden, maar vandaag viel hij gedreven in. Hij moet zich vaker zo laten zien en met meer lef spelen. Dat deed hij vandaag goed. Ik ben blij dat hij de steen-papier-schaar won", grapt Slot.

 

Delen

Reacties

eigenlijk gewoon een matige wedstrijd. enorm slordig, je ziet ook dat de echte urgentie om het maximale uit je zelf te halen ontbreekt. plek 2 is bijna zeker, plek 1 niet halen ook, dat zie je terug in het voetbal. maar ik vind toch wel dat je met 1 wedstrijd per week wel wat meer mag doen om je trouwe publiek te belonen. we betalen ons dit seizoen helemaal scheel, dus dan kun je ook wel vol voor de 4 en de 5 nul gaan.
Misschien dan kappen met dit idiote tijdstip. De Kuip was ook maar voor 80% vol...
Zondagavond is lekker om thuis nog ff rustig een Spaans of Italiaans wedstrijdje mee te pakken en als je nog wil lachen, kijken wat die bolle ajacied uit heemskerk weer voor onzin uitkraamt over Wieffer ofzo.