Igor Paixão | VK Sportphoto

Nieuws

Steen, Papier, Schaar voor een vrije trap; Paixao maakt 3-0 [video]

Dennis

Gisteren vond er een opvallend moment plaats in de 72e minuut van de wedstrijd tussen Feyenoord en Heracles Almelo (3-0). Op de rand van het zestienmetergebied had Feyenoord net een vrije trap gekregen na een overtreding op Lutsharel Geertruida, toen meerdere Feyenoordspelers zich meldde om de vrije bal te nemen.

Ogenschijnlijk ontbrak er een heldere afspraak binnen het team, want zowel Santiago Giménez, Quilindschy Hartman als Igor Paixão wilden zich over de bal ontfermen. Het aloude ‘steen, papier, schaar’ ervoor dat het getouwtrek om de bal werd beslecht. Onder het toeziende oog van Mats Wieffer waren het Paixão, Giménez en Hartman die in een kringetje het schoolpleinspelletje speelden. De langslopende Dávid Hancko kon zijn ogen niet geloven en maande zijn ploeggenoten tot professioneel gedrag.

Trainer Arne Slot toonde zich na afloop not amused en vond het moment tekenend voor de manier waarop zijn ploeg de ontmoeting met Heracles benaderde. “Ik vond het een verkeerde manier van wedstrijdbeleving. Daar is het laatste woord nog niet over gesproken”, aldus de coach.

Het opvallende tafereel kende uiteindelijk wel een vrolijke eindnoot. Igor Paixão schoot de bal onberispelijk in de hoek en tekende daarmee voor de 3-0.   

Delen