zerrouki

VK Sportphoto

Nieuws

Zerrouki nog geen contact met Gijs Smal: "Hierover nog niet met hem gesproken"

Van de redactie

Ramiz Zerrouki begon zondagavond in het thuisduel tegen Heracles Almelo in de basis door de afwezigheid van de geblesseerde Calvin Stengs. De Rotterdammers wonnen vrij eenvoudig met 3-0 van de Heraclieden. Zerrouki sprak na afloop met ESPN over het duel en over oud-ploeggenoot, de ramadan en mogelijk toekomstig ploeggenoot Gijs Smal.

De Rotterdammers hadden vooral de tweede helft weinig te duchten van de ploeg uit Almelo. "Ik denk dat wij de beter ploeg waren. We hebben misschien wel iets te veel weggegeven. Dat gebeurt ons niet vaak, maar al met al wel een terechte overwinning", begint de Algerijnse middenvelder. Feyenoord zorgde al voor rust voor een voorsprong waarin het verschil werd gemaakt voor de rest van het duel. "Ja, zeker. We hebben ook wedstrijden gehad dat we veel kansen hebben en dan wil hij er niet in. Het is lekker dat dat dan vandaag wel gebeurd."

Met Zerrouki zelf gaat het beter na de winterstop nu de middenvelder meer speelminuten krijgt. "Ja, tuurlijk. Je komt steeds meer in een ritme en dan voel je je ook lekkerder. Het is ook fijn voor mezelf nu ik weer wat stappen kan zetten. Elke speler wil spelen. Dat was wat minder het geval. Ik heb wel mooie wedstrijden gespeeld, maar elke speler wil alle wedstrijden spelen", vervolgt Zerrouki. "Maar ik heb elke dag hard gewerkt en als de trainer en het team mij nodig heeft, doe ik mijn uiterste best."

Komende maand is de ramadan voor een aantal spelers van Feyenoord. "Het is een mooie maand voor ons moslims. Iedereen weet dat we niet mogen eten en drinken overdag. Dat is voor ons topsporters soms wat lastig, maar je mentale weerbaarheid komt er dan bij kijken. Dat is een mooie test voor jezelf. Het wordt een mooie maand en daar kijk ik naar uit. Je moet vroeg op en ''s nachts eruit om te eten. Misschien heb je wat minder energie dan normaal, maar we hebben hier bij Feyenoord een goed team, ook voor Minteh en Jahanbakhsh. Dat gaat helemaal goed komen."

Zerrouki heeft oud-ploeggenoot bij FC Twente Gijs Smal nog niet gesproken over een mogelijke overstap naar Feyenoord. "Ik ken Gijs Smal natuurlijk. We hebben een goede band, maar hierover heb ik hem niet gesproken. Volgens mij is het ook nog niet rond en ik weet net zo veel als jullie weten, dus voor mij ook geen nieuwe dingen." Als Smal Zerrouki zal vragen wat Feyenoord voor club is zal hij het volgende zeggen: "Ja, uiteindelijk is de keuze aan hemzelf. Ik denk dat hij nog meer andere clubs heeft. Als hij mij dat vraagt kan ik alleen maar positief zijn, maar dat is tot op heden nog niet gebeurd."

Delen

Reacties

Nog geen reacties