minteh

VK Sportphoto

Nieuws

Minteh zag passie bij Feyenoord: "We waren toen veel beter dan hen"

Stan

De in vorm verkerende Yankuba Minteh onderstreepte tegen PSV weer eens zijn status als toptalent. Met zijn snelheid en voetenwerk maakte hij het de Eindhovense verdediging lastig en tekende hij in de eerste helft met een individuele actie voor de 1-1. Tot teleurstelling van de vleugelaanvaller kwam Feyenoord in het Philips Stadion uiteindelijk niet verder dan een gelijkspel. 

Minteh wist dat Feyenoord tegen PSV een lastig duel stond te wachten. "Het is een goed team. Ze spelen goed voetbal en staan bovenaan in de competitie. Dat is waarom het een moeilijke wedstrijd is. We wilden winnen om het verschil te verkleinen naar zeven punten. Dat was erg zwaar."

De 1-0 van de Eindhovenaren na amper drie minuten maakte het nog wat moeilijker voor de mannen van Arne Slot. "In de eerste helft begonnen we niet zo goed. Maar na tien minuten kwamen we in de wedstrijd. We hebben ervoor gevochten. Daardoor konden we scoren en er 1-1 van maken in de eerste helft."

Die belangrijke gelijkmaker kwam op naam van Minteh zelf. De Gambiaan omspeelde keeper Walter Benítez nadat hij een onoplettende Olivier Boscagli de bal had ontfutseld. "De keeper speelde de bal naar hem en hij draaide zijn rug naar mij toe. Hij zag niet waarvan ik kwam, dus hij draaide naar links, waar ik stond. Ik pakte bal bij hem af en kwam toen in een een-op-een met de keeper. Ik nam mijn tijd om hem erin schieten."

Passie
Feyenoord kreeg in Eindhoven steeds meer controle over de koploper. "Dat gevoel kwam aan het begin van de tweede helft. We zagen dat de manier waarop zij uit de kleedkamer kwamen, niet heel goed was. We waren toen veel beter dan hen."

Dat overwicht was mede te danken aan de woorden van Slot in de rust. "In de kleedkamer analyseerde de trainer de wedstrijd voor ons. Hij vertelde aan iedereen welke fouten er werden gemaakt. Dat hebben we geprobeerd te verbeteren in de tweede helft. We begonnen met passie", vertelt Minteh, die Feyenoord ondanks de vurige start niet ziet winnen tegen PSV. "Dit is niet het resultaat dat we wilden. We hebben ons best gedaan, maar hebben nu gelijkgespeeld. We gaan zien wat er gebeurt, het is pas over als het allemaal voorbij is."

Delen

Reacties

Newcastle gaat Minteh ook volgend seizoen verhuren, als hij zelf wil en Feyenoord ook dan hij ook volgend seizoen blijven. Anders wordt hij waarschijnlijk verhuurd aan club in championship.
“Het is pas over als het voorbij is” Mooie uitspraak voor op een tegeltje…