yv2023312yv2023312a1a03930

Vrouwen

Missers en scheidsrechterlijke dwaling kosten Feyenoord Vrouwen 2 punten

Rinus

Feyenoord Vrouwen lukt het na de winterstop maar niet om te winnen. Waar Feyenoord tegen Telstar de hele wedstrijd de betere ploeg was, leken de eerste drie punten onder Jessics Torny binnengehaald te worden. In de blessuretijd ging het alsnog mis. Een late treffer zorgde voor een domper en een 1-1 eindstand.

Feyenoord startte met dezelfde elf namen die vorige week in de Arena verrassend een punt pakte. Dat betekende dat Jno-Baptiste weer in de basis mocht starten. Aanvoerder Boshuizen lijkt genoegen te moeten nemen met een rol als invaller nu Torny vast lijkt te houden aan deze elf speelsters. Op de bank één wijziging, waar Noëlle van der Sluijs plaatsnam bij afwezigheid van Anne van Son.

De eerste tien minuten gebeurde er weinig in het BUKO-stadion van Telstar. Met iets meer balbezit voor Feyenoord maar zonder gevaarlijk te worden gaven de teams elkaar weinig toe. Bijna halverwege de eerste helft wordt Feyenoord een zekere goal ontnomen. Waar een speelster van Telstar de bal ogenschijnlijk achter de lijn met haar hand uit de goal slaat, ziet de scheidsrechter een handsbal van Verspaget. Helaas is er geen VAR in de Azerion Vrouwen Eredivisie en zo bleef de stand op dat moment 0-0. Na een halfuur spelen was het alsnog raak. De Graaf zette goed door aan de rechterkant, legde de bal terug op Verspaget die knap haar eerste goal van het seizoen binnenschoot. Een terechte voorsprong voor de ploeg van Jessica Torny. Zonder verder heel gevaarlijk te worden werd de rust bereikt met de 0-1 voorsprong.

yv2023312yv2023312a1a01954
Verspaget maakte op schitterende wijze 0-1

Beide teams kwamen zonder wissels de kleedkamer uit. Dat betekende ook dat jongeling Jno-Baptiste dit keer langer dan een helft mocht blijven staan. Vijf minuten na rust een grote kans voor Feyenoord. Een goede pass van Brandau zette Rijdijk alleen voor de keeper maar het lukte niet om de 0-2 te maken. De tweede helft ontstond er een meer open wedstrijd met kansjes aan beide kanten. Feyenoord heeft de grootste kansen. Eerst komt Rijsdijk net niet bij de bal en vervolgens komt Bennink een teenlengte tekort bij een goed uitgespeelde aanval. Na ruim een uur een dubbele wissel aan de kant van Feyenoord. Koopman en Ellouzi kwamen het veld in voor Rijsdijk en Bennink.

Feyenoord gaf in het vervolg van de wedstrijd weinig weg, maar het lukte maar niet de wedstrijd definitief in het slot gooien. Dat kwam de ploeg heel erg duur te staan. Na kansen voor Koopman, Ellouzi en De Graaf ging het in de blessuretijd mis. Ypema kopt de bal verkeerd weg en Gomez dompelt Feyenoord in rouw door binnenkant paal binnen te schieten.

Opstelling Feyenoord: Weimar, Jno-Baptiste (75' Kagenaar), Ypema, Obispo, Brandau; Van de Goorbergh, Verspaget, Van de Ven; De Graaf (C), Bennink (66' Koopman), Rijsdijk (66' Ellouzi)