Kuyt

VK Sportphoto

Nieuws

“De sleutel wordt vandaag winnen en volgende week doorkomen”

Van de redactie

Feyenoord vervolgt vanavond in De Kuip de race om het kampioenschap in een wedstrijd tegen FC Volendam. Dirk Kuyt geloofd in de titelkansen voor de Rotterdammers, zo vertelt hij bij Goedemorgen Eredivisie

“Ja, ik denk wel dat het kan”, zegt Kuyt resoluut. De oud-Feyenoorder is onder de indruk van wat er in korte tijd bij Feyenoord is neergezet. “Heel knap wat Arne Slot ook dit jaar weer heeft gedaan. Ik denk wat dat betreft een knappere prestatie dan vorig jaar.” Dat de ploeg vaak in de slotfase wint, is volgende de Katwijker geen toeval. “Ze zijn bereid tot het laatste moment te werken. Dat is de grote kracht van Feyenoord”. Volgens Kuyt wacht Feyenoord een cruciale week waarin het mag aantonen terecht bovenaan te staan. “De sleutel wordt dat ze vandaag winnen, en hoe ze volgende week doorkomen.”

Dirk Kuyt werd dit seizoen ontslagen als trainer van ADO Den Haag. Het was zijn eerste baan als hoofdtrainer, nadat er even sprake van was dat hij bij Feyenoord voor de groep zou komen te staan. Het Feyenoordicoon had daarover afspraken gemaakt binnen de club, maar het liep anders. “Achteraf denk ik dat het niet het juiste moment was voor mij om hoofdtrainer te worden”, zo kijkt Kuyt terug. Over het niet doorgaan van de aanstelling: “Dat traject begon bij Martin van Geel. Hij ging toen weg en toen kwam Frank Arnesen. Met hem heb ik destijds die afspraken gemaakt. Dat is op een bepaald moment anders gelopen. En ja, dat was gewoon heel vervelend hoe dat op dat moment ging.”

Delen