feyenoord-az-2-1-jim-breeman-sports-photography-59

Jim Breeman Sports Photography

Analyse

NEXT MATCH - Feyenoord begint spannende week tegen FC Volendam

Twan

Vanavond start voor Feyenoord een belangrijke week met een thuiswedstrijd tegen FC Volendam. Met wedstrijden tegen Shakhtar Donetsk en Ajax op de planning, zou een overwinning tegen de nummer 14 van de Eredivisie de gewenste start zijn. 1908.nl blikt alvast vooruit.

Onderlinge ontmoetingen

Feyenoord heeft FC Volendam 25 keer eerder mogen ontvangen voor een Eredivisieduel. Tegen de ploeg uit het vissersdorp morst Feyenoord in eigen huis weinig punten. 21 wedstrijden werden gewonnen, twee keer eindigde de wedstrijd in een gelijkspel, en twee ontmoetingen werden verloren. De laatste keer dat Feyenoord thuis niet wist te winnen van FC Volendam was in het seizoen 89/90, het werd destijds 1-1.

In speelronde 13 speelde Feyenoord de uitwedstrijd in het Kras stadion. Het duel werd met weinig moeite gewonnen door de Rotterdammers. Danilo en Sebastian Szymański waren de doelpuntenmakers in de eerste helft en bepaalden de eindstand op 0-2.

Laatste vijf ontmoetingen in competitieverband

Seizoen Thuis Uit Uitslag
2022/2023 FC Volendam Feyenoord 0-2
2008/2009 FC Volendam Feyenoord 2-1
2008/2009 Feyenoord FC Volendam 5-0
2003/2004 Feyenoord FC Volendam 2-0
2003/2004 FC Volendam Feyenoord 1-3

Huidige vorm

Waar voor de winterstop werd verwacht dat FC Volendam de meest logische degradatiekandidaat zou zijn, doet de ploeg van Wim Jonk in 2023 goede zaken. Sinds het nieuwe jaar heeft FC Volendam zich omhooggewerkt van hekkensluiter tot een verdienstelijke 14e plaats op de ranglijst. Het is nog te vroeg om te stellen dat de ploeg zich veilig gaat spelen, maar ze lijken op de goede weg.

In 2023 wist FC Volendam vijf van de tien wedstrijden te winnen. Daarnaast werd er ook twee keer knap gelijkgespeeld tegen AZ Alkmaar (1-1) en in de Arena tegen Ajax (1-1). Afgelopen weekend wist FC Volendam thuis te winnen van FC Emmen met 3-1.

 

Vermoedelijke opstelling

Stankovic; Plat, Mbuyamba, Flint, Benamar, Murkin; Eiting, Sánchez, Antonucci; Van Mieghem, Veerman.

 

Afwezigen

Feyenoord: Justin Bijlow (polsblessure), Quinten Timber (knieblessure), Patrik Wålemark (bovenbeenblessure).

FC Volendam: Gaetano Oristanio (schorsing), Calvin Twigt (twijfelgeval)

 

Prognose

Feyenoord kan een ander FC Volendam verwachten dan voor de winterstop. Met de nieuwe tactiek van trainer Wim Jonk heeft FC Volendam zich tegen de verwachtingen in knap terug kunnen knokken in de Eredivisie. 

Met twee belangrijke wedstrijden op de planning zal Feyenoord ook gefocust aan deze ontmoeting met Volendam moeten beginnen. Zo wist Volendam Ajax in de Arena langszij te houden voor een punt. De ploeg trekt zich volledig terug op de eigen helft en loert op de weinige kansen die er zullen komen. Feyenoord zal daarom wederom op het afmakend vermogen moeten letten. Iets wat al vaker genoemd is, en ook tegen Shakhtar het grootste aandachtspunt bleek. 

In een uitverkochte Kuip is Feyenoord de favoriet, en Slot zal de selectie ongetwijfeld duidelijk hebben gemaakt dat deze wedstrijd net zo belangrijk is om te winnen als de andere wedstrijden deze week.

 

Delen

Reacties

Leuk dat Volendam de tactiek sinds de winterstop heeft veranderd, maar als je wat wil, moet dit gewoon een walk-in-the-park zijn. Mooie wedstrijd om te trainen op het sneller creëren én afmaken van kansen. Kom op Feyenoord!