pascal-bosschaart

VK Sportphoto

Nieuws

"Na jaren waarin Ajax de toon zette, zijn de rollen compleet omgedraaid”

Van de redactie

In 2004 sloeg Pascal Bosschaart de interesse van Manchester United af om bij Feyenoord te gaan voetballen. Morgen staat de huidige assistent-trainer van SC Cambuur tegenover de club van zijn dromen. Zijn liefde voor de Rotterdamse club gaat dan negentig minuten in de ijskast, zo vertelt hij in Algemeen Dagblad.

“Als Cambuur-trainer wil ik natuurlijk dat wij winnen. En dat kan, er zijn gekkere dingen gebeurd“, aldus Bosschaart die met de Friese club in acute degradatienood verkeert. Verder gunt de geboren Rotterdammer zijn oude club alles. “Ik hoop dat die landstitel voor Feyenoord snel een feit is, ja. Je kunt hem maar binnen hebben, nietwaar?”

De oud-Feyenoorder kan soms niet geloven wat er dit seizoen allemaal in Rotterdam-Zuid gebeurd. “Man, dit is zo zeldzaam mooi. En als je erover nadenkt is het eigenlijk best gek, hè”, zo doelt hij op de ruime voorsprong op de ranglijst. “Ik ben 43 jaar en in die 43 jaar heb ik nog nooit meegemaakt dat de club zo heerst. Ja, de kampioenschappen van ’93, ’99 en 2017 waren fantastisch. Net zoals het winnen van de UEFA-Cup in 2002. Maar acht punten voorstaan op de concurrentie, dat is toch bijna niet voor te stellen!?” 

Professioneel zoals hij is, zal Bosschaart morgen alles geven als medewerkers van SC Cambuur. Maar verder is hij vooral supporter van Feyenoord. “Echt, ik moet me soms gewoon in de arm knijpen om het te geloven. En dat gevoel proef je bij iedereen in de stad. Man, dit is zo zeldzaam mooi. Geef Arne Slot alsjeblieft een standbeeld. Meen ik echt.”

De voormalig robuuste verdediger betrapte zichzelf op een surrealistische gedachten, zoals meer Feyenoordsupporters dat nieuwe en soms onwennige gevoel ervaren. “Toen ik vorige week naar de Kuip reed voor Feyenoord-Ajax, gebeurde er iets opmerkelijks in de auto. ‘We zijn favoriet vanavond’, hoorde ik mezelf opeens zeggen tegen mijn oudste dochter, net zo Feyenoord-gek als ik. En daarna, iets harder: ‘We zijn favoriet!’ Oké, we verloren uiteindelijk. Maar toch: ik kan me niet herinneren dat ik dit in 43 jaar tijd ooit gezegd heb voorafgaand aan een duel met Ajax. Veelzeggend is het voor de veranderde verstandhoudingen in de top van de Eredivisie. Na jaren waarin Ajax de toon zette, zijn de rollen compleet omgedraaid.”

Ondanks het sentiment zal hij morgen met zijn SC Cambuur de punten niet cadeau gaan geven. “Nee, zeker niet. Ik vind dat ik dat niet kan maken gezien de situatie waarin we zitten met Cambuur. Dat neemt niet weg dat ik superblij ben met die titel. En, dat vooral ook, met de bescheiden wijze waarop spelers als Orkun Kökçü zich profileren voor de tv-camera’s. Dat is precies wat Feyenoord is. Gewoon hard werken, dan heb je dat gebluf niet nodig.”

Delen

Reacties

Is er voor Pascal geen mooie functie binnen Feyenoord?
Eens. Gouden gast, oud-Feyenoorder en ook nog eens een ekte jongen bij onz van Zuid.