yv2023312yv2023312a1b08036

VK Sportphoto

Nieuws

Slot: “Dat is iets waar wij waakzaam voor moeten zijn"

Van de redactie

Na de gewonnen midweekse wedstrijd in de kwartfinale van de Europa League tegen AS Roma (1-0), wacht Feyenoord morgen de competitiewedstrijd tegen hekkensluiter SC Cambuur.

Met nog zes speelronden te gaan, heeft de Rotterdamse club een voorsprong van acht punt op naaste achtervolgers Ajax en PSV. Bij winst in Leeuwarden zet de ploeg van Arne Slot een volgende stap richting de landstitel.

Ondanks dat SC Cambuur onderaan staat zal het volgens de Feyenoordtrainer geen makkelijke wedstrijd worden. “Zij hebben net als wij de punten hard nodig”, aldus Slot over de tegen degradatie vechtende Friezen. “Dat is iets waar wij waakzaam voor moeten zijn. Cambuur heeft de laatste jaren mooi en leuk voetbal gespeeld en zich goed gepresenteerd in de Eredivisie. Dit seizoen hebben ze het moeilijk, maar thuis slagen ze er alsnog vaak in het de grote clubs lastig te maken. Zie bijvoorbeeld de overwinning op PSV, terwijl AZ en FC Twente pas laat in de wedstrijd het verschil maakten.”

Eerder dit seizoen won Feyenoord in De Kuip moeizaam van SC Cambuur. Destijds werd het 1-0 door een goal van Quilindschy Hartman. Vanwege de Europese inspanningen begint de wedstrijd in Leeuwarden komende zondag om 16:45 en niet op het aanvankelijk geplande tijdstip van 14:30.

Delen

Reacties

Ik zou maar starten met Paixão, Dilrosun, Danilo, Bullaude, Pedersen & Lopez ipv Idrissi, Alireza, Giménez, Szymanski, Geertruida & Hartman. Die gasten kunnen wel wat rust gebruiken.