Transfers

'Naam Earnest Stewart valt voorzichtig bij Feyenoord'

FeyenoordTM

Feyenoord is op zoek naar vervanging voor de vertrokken technisch directeur Frank Arnesen. Volgens VI galmt de eerste naam nu voorzichtig door het Maasgebouw.

Earnest Stewart (53) zou volgens watcher Krabbendam één van de kandidaten zijn. Echter is, ook volgens info van 1908.nl, de kans groot dat er helemaal geen technisch directeur meer aan de slag gaat bij Feyenoord. De club lijkt in te zetten op de komst van een technisch manager - deze rol kan ook intern vervuld gaan worden.

Earnie Stewart was van medio 2010 tot eind 2015 technisch directeur van AZ en medeverantwoordelijk voor de komst van spelers als Nick Viergever, Roy Beerens, Jozy Altidore, Niki Mäenpää, Nemanja Gudelj en Alireza Jahanbakhsh. 

Na zijn tijd in Alkmaar ging Stewart aan de slag in de MLS bij Philadelphia. Ook bereikte hij een funtie tot algemeen directeur bij het nationale elftal van de Verenigde Saten, waar hij nog altijd (tot vermoedelijk eind 2026) onder contract staat.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Aangezien technisch beleid zo’n groot onderdeel is van de core business van Feyenoord, begrijp ik niet waarom je geen technisch directeur zou aanstellen.
Waarom zou je dat een technisch manager maken?

Terwijl je wel een financieel directeur en een commercieel directeur hebt.

Het is voor mij helemaal niet logisch.

Over Ernie Stewart, ik denk dat dit een prima persoon is voor die functie..
Arnesen z’n gezondheid gaat weer goed begreep ik. Arnesen technisch manager maken ?
It's not happening, lijkt mij. Dik contract, daarbuiten wil het grootste gedeelte van de beleidsbepalers geen nieuwe directeur toevoegen. Al moet er wel wat gebeuren - dat is duidelijk.
@FTM hoe groot schat je de kans dat dit gaat gebeuren? Ik bedoel te zeggen die naam valt niet voor niets toch? dan moeten er ook mensen binnen Feyenoord zijn die hem graag zien komen.
Gaat geen directeurstitel krijgen toch? Gewoon technisch manager
Verschil tussen technisch directeur en manager?
Een technisch directeur mag op eigen titel beslissingen nemen, heeft alleen de RvC boven zich. Een technisch manager moet alles in samenspraak met de algemeen directeur doen. In de praktijk: Overmars was td, Hamstra is tm.
Daar ben ik ook wel benieuwd naar. Dat er een technische man komt is wel zeker. Kloese was daar gisteren vrij duidelijk over. De termijn was nog niet helemaal duidelijk.
Er zou gewoon een technisch directeur moeten komen als onderdeel van de directie.