Transfers

Overmars opent jacht op Feyenoord target Borbas

FeyenoordTM

Afgelopen mei werd bekend dat Feyenoord verregaande interesse had in Thiago Nicolás Borbas Silva. Tot een transfer naar Rotterdam kwam het niet.

Zijn club, het Uruguayaanse CA River Plate, verlangde in de zomer een te exorbitant bedrag van Feyenoord. Met de komst van Santiago Gimenez deed zich een andere optie voor op de transfermarkt.

Belgische bronnen melden aan deze site dat Marc Overmars van Royal Antwerp nu óók jaagt op Thiago Borbas. De technisch directeur met een Ajax-verleden zou de spits diverse malen hebben bekeken én overtuigd zijn geraakt. Het is algemeen bekend dat Royal Antwerp de financiële middelen heeft om toe te slaan om Borbas te binden.

Borbas is in 2022 aardig op schot met 19 goals en 7 assists uit 43 duels (3.607 speelminuten). Overmars heeft de tijd om definitief toe te slaan: De Belgische transferwindow opent over precies 79 dagen, op 4 januari 2023. In Nederland opent de markt een dag eerder.

Feyenoord wil graag nog een derde spits toevoegen aan de selectie, maar weet dat dit alleen reeël is wanneer de financiële mogelijkheid zich voordoet. Mocht Antwerp definitief toeslaan met de komst van Borbas, kunnen de Rotterdammers een naam van de schaduwlijst wegstrepen.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Zonde , gemiste kans.
Dat is het probleem bij Feyenoord, qua spitsen.
Een echte goede spits vinden ze te duur, dan maar een goedkopere.
Maar die leveren meestal niet.
Dat begon al bij de opvolging van Kindvall.
Cruijff en Müller waren te duur, dus kwamen ze met Hans Posthumus van Wageningen.
Vervolgens gaven ze ieder jaar 8 ton uit voor een drama spits.
En ineens waren ze niet meer de rijkste maar de armste club van Europa
Waarom zou die borbas veel beter zijn dan Gimenez en Danilo. Omdat hij veel scoort in Uruguay? Er zijn dagen dat ik die competitie niet volg. Overigens heeft Feyenoord ook Gullit, Larsson, Cruz, Makaay, van Hooijdonk en Pelle gehad. Dat waren geen koekenbakkers. Echte topspitsen zijn met de huidige prijzen sowieso te duur voor Feyenoord dus ze moeten er een categorie onder gaan zitten en toptalenten naar de jeugd halen. Dan leid je ze zelf op.
Spits lijkt me ook niet bepaald een prioriteit. Mss kun je nog een lange bonenstaak zoals Henk Veerman halen voor een zacht prijsje om de laatste 10 minuten opportunistisch te spelen. Nummer 6 is inderdaad veel grotere prioriteit. Hoewel je zelfs daar de komende weken kunt kijken hoe Geertruida of Wieffer het daar doet. Geertruida was toch best goed tegen AZ Hieronder werd gezegd dat er buitenspelers nodig zijn. Daar hebben we genoeg van. Dat ze niet renderen is wel heel kort door de bocht. Paixao moet je gewoon de tijd gunnen, idrissi groeide naar zijn AZ niveau en heb je terug na de winterstop, walemark wordt stap voor stap beter, dilrosun is wisselvallig maar je ziet wel het talent en szymanski blijkt tegen een sterke tegenstander als AZ een openbaring in een vrije rol vanaf de flank.
Niet perse hemzelf, maar het type Henk Veerman. Iemand die niet goed genoeg om te zeuren als hij maar af en toe in de slotfase wordt ingezet, maar die wel zijn kopballen wint slen er volle bak ingaat zodat je flink opportunistisch kunt spelen bij een achterstand. Gewoon een goedkope derde spits voor speciale gelegenheden dus.
Een creatieve buitenspeler en een 6 zijn harder nodig
Heb je al in huis met Wålemark. Een middenvelder lijkt me de prioriteit hebben en daarna mogelijk linksback, mocht Bjørkan daadwerkelijk weg gaan
Die eigenaar is echt super rijk, die gaat die spits gewoon halen als die zelf wil.
Verder waarom zou deze man nog op lijstje staan, we hebben 2 spitsen en zal nu niet goedkoper zijn.
RAFC is wel echt een serieuze concurrent voor Feyenoord, vind ik. Club waarmee Feyenoord zich kan meten. Alleen, die Belgen zijn dan wel rijker.
In Belgie worden hogere netto salarissen betaald. In feite is belasting klimaat voor voetballers t o v Nederland veel gunstiger.
Dat is dus de oneerlijkheid in Europa met verschillende belastingen. Ik vermoed dat in Spanje ook veel onder tafel word betaald zoals in Belgie. Is dus oneerlijke concurentie.