Betrouwbaar
bozenik

VK Sportphoto

Transfers

'Naast Lille meldt ook Sevilla zich voor Boženík'

FeyenoordTM

Róbert Boženík geniet al enkele weken concrete belangstelling van Lille OSC, maar daar is ondertussen met Sevilla een andere Europese subtopper bijgekomen. Bij een verkoop met winst houdt Feyenoord een deel van de transfervergoeding over.

Afgelopen zomer nam het Portugese Boavista de Slowaaks international definitief over van Feyenoord, nadat hij eerder een seizoen op huurbasis uitkwam voor de club uit Portugal. Boavista triggerde de koopoptie ter waarde van tweënhalf miljoen euro bij de Rotterdammers.

Feyenoord heeft een doorverkooppercentage van twintig procent boven op de winst op Boženík. Volgens journalist Florian Plettenberg is het prijskaartje wat aan Boženík hangt zo'n vijf miljoen euro, exclusief bonussen. Mocht Boženík het noodlijdende Boavista deze winter verlaten voor die prijs, houdt Feyenoord zo'n half miljoen euro over aan de Slowaak zijn vervolgtransfer.

Naast Lille en Sevilla als concrete partijen, behoren ook Torino, Bologna en Werder Bremen tot de geïnteresseerden voor Boženík. De Slowaak kwam in zijn tijd bij Feyenoord niet verder dan 28 optredens, waarin hij vier maal trefzeker was en twee assists afleverde.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Heeft zn kwaliteiten bij ons aardig verborgen gehouden hahaha
Niet alleen bij ons ook bij de verhuurde clubs
@FeyenoordTM Ik zag dat Dordrecht een nieuwe keeper heeft gekocht, en laatst ook al een nieuwe vleugelspeler en een rechtsback. Is Ruijl nog steeds als scout actief voor Dordrecht?
Weet je misschien ook hoe dat met Feyenoord geregeld is? Hebben wij dan een optie op hun aankopen of een percentage van de opbrengst? Of is het vooral om te zorgen dat onze huurlingen daar dan in een team op degelijk niveau kunnen acteren?
@MatigeMarijn

Ik dacht dat wij meebepalen over (ver)koop van de spelers en mee profiteren maar weet niet zeker
Ik moet zeggen, het is heel indrukwekkend wat Ruijl heeft gepresteerd bij Dordrecht. Hij heeft gewoon 1 zomer beetje rondgebeld en er staat nu een KKD-elftal dat een prima kans heeft op promotie. Segecic, Tsoungui, Sebaoui en Osunida zijn pareltjes. En die keepert heeft gewoon een transferwaarde van een miljoen. Gaat heel snel allemaal daaro
Mocht Feyenoord hier dus inderdaad zo'n half miljoen aan verdienen, helpt dat dan ook mee met de transfer van Rodriguez? Net als dat je over de transfer van Dilrosun begon wat waarschijnlijk wel gebeuren gaat.
Is hem gegund, deze speler heeft een topmentaliteit en is altijd positief geweest over Feyenoord (ondanks het gebrek aan kansen onder Advocaat).
Ik hoor Advocaat en Slot het nog roepen; “Bozenik kan er niets van”

En die hebben dan zogenaamd de wijsheid in pacht.

Jammer dat hij geen serieuze kans kreeg, het was de ideale back-up geweest en een klasse beter dan Ueda
Ga toch weg man, klasse beter dan Ueda. Ik zeg niet dat Bozenik slecht is maar Ueda gaat zich echt nog wel laten gelden voor ons. Hij heeft nu gewoon een hele goede spits voor hem staan welke de voorkeur geniet gezien Santi gewoon goals maakt. Ueda heeft nog geen eerlijke kans verdiend dus kunnen we hem ook niet beoordelen daarop.
Ik ken niet alle uitspraken van Advocaat en Slot maar weet 100% zeker dat zij nooit gezegd hebben “Bozenik kan er niets van”
zit een goede kop op. Misschien iets te snel afgeschreven door de toenmalige staf.
Nee, hij was gewoon niet goed genoeg. Ook bij Dusseldorf in de tweede bundesliga lukte het niet voor hem. En we moeten nog maar zien of die het redt bij deze clubs.
Heeft iedereen, van directie, technische staf en wij als supporters het dan allemaal mis gehad!
Nee. Deze jongen had gewoon het niveau nog niet tijdens zijn periode bij Feyenoord. De club zag de potentie en gaf hem ook behoorlijk wat kansen, maar het kwam er hier in Rotterdam simpelweg niet uit.
En als die faalt in Sevilla en/of Lille? Zaten we dan ineens weer goed?
Nee, dan zitten Sevilla en/of Lille er net zo naast als wij.
Sevilla zou echt een schitterende club zijn voor onze Robo
Snap ik niet zo goed allemaal hier. Hij heeft 7x gescoord dit seizoen, en Sevilla staat bijna laatste in Spanje. Beide middelmaat dus. We gaan volgend jaar weer CL spelen dus waarom nu opeens sentiment 'we hadden hem moeten houden'. Santi en Ueda zijn paar klasse beter
Nog nieuws over neco williams heeft Feyenoord al een bod gedaan
Jammer. En komt Christiano Ronaldo wel?

Graag reactie!
Had ik twee jaar terug nooit verwacht