geertruida-nederland-frankrijk-proshots

Proshots

Nieuws

Nederland en Frankrijk delen de punten in doelpuntloos gelijkspel

Karst

Het Nederlands Elftal heeft in de tweede groepswedstrijd op het EK tegen Frankrijk gelijkgespeeld. Ondanks de vele kansen aan beide kanten eindigde het duel in 0-0. Lutsharel Geertruida kwam ruim een kwartier voor tijd het veld op als vervanger voor Jeremie Frimpong.

Hoewel Frankrijk voorafgaand aan het duel als favoriet werd beschouwd, moesten ze het stellen zonder de vedette Kylian Mbappe, die in het eerste groepsduel tegen Oostenrijk een gebroken neus opliep. Er stonden geen Feyenoorders aan de aftrap, maar Lutsharel Geertruida viel in de 73e minuut in voor Jeremie Frimpong en speelde zo nog een kwartier voor Oranje.

Aanstaande dinsdag speelt Nederland het laatste groepsduel tegen Oostenrijk. Om 18:00 uur zal er worden afgetrapt in het Olympiastadion in Berlijn voor het duel tussen Oranje en het Oostenrijk van Gernot Trauner.

Opstelling Nederland: Verbruggen; Aké, Van Dijk (C), De Vrij, Dumfries; Simons (73' Veerman), Schouten (73' Wijnaldum), Reijnders; Gakpo, Depay (79' Weghorst), Frimpong (73' Geertruida).

Opstelling Frankrijk: Maignan; Koundé, Saliba, Hernandez; Dembélé (75' Coman), Kanté, Tchouaméni, Rabiot; Griezmann (C), Thuram (75' Giroud).

Delen

Reacties

De keuze om Wijnaldum te laten invallen is volgens mij alleen te verklaren door de misplaatste verwachting van Koeman dat de tandem Wijnaldum - Memphis zou gaan werken. Omdat echter beide spelers niet voldoen, was de uitkomst voorspelbaar. Geertruida erin en gelijk Fringpong eruit: Onbegrijpelijk!! Weghorst: Proberen kan altijd, maar tegen de Fransen was dit wel enigszins opportunistisch.
Ff off topic, die Santi is wel een grote meneer in Mexico zeg, kreeg net wat fotos door van de Instagram pagina van Fer Serrano 😳
Wieffer hadden we er nu juist goed bij kunnen hebben, maar hij is er niet, duszzzz

We moeten blij zijn met dit punt. Ondanks onterecht afgekeurd doelpunt had het ook best anders kunnen zijn. Wij konden nier beter, Frankrijk deed niet beter, maar ook dat leek niet een bewuste keuze. Verschil zit hem erin dat win misschien wel aan ons plafond zitten, zij niet.
Ik vind het verschil in denken vooral duidelijk. In het momentum lijken zij het net iets eerder te zien...
Met Geertruida heb je toch veel meer rust en voetbal achterin, hoort gewoon in de basis, misschien zelfs wel op het middenveld. Want ik vind Schouten meer controlerend niet verdedigend, het is totaal geen ballen afpakker of dat hij überhaupt met hoge intensiteit druk zet. Naar mijn smaak een juffertje dat met name heen en weer sjokt en in positie blijft ja leuk... Wieffer is toch zonder bal zoveel beter (zit ook vuur in). NL zie ik het over 2 jaar wel goed doen, met Peter Bosz als bondscoach en Depay met pensioen ofzo.
Haha, hij zit nu al zonder club...
@Bombarda, feyenoord plots toch weer in de markt voor Rodriguez? Nu zijn transfer richting Girona niet doorgaat?
Waar lees jij dat de tranfer van Rodríguez niet doorgaat?
https://www.footballtransfers.com/nl/transfernieuws/es-la-liga/2024/**/feyenoord-plots-in-de-markt-voor-luciano-rodriguez-na-afketsen-transfer-girona?utm_source=headliner.nl&utm_medium=link&utm_term=free&utm_content=textlink&utm_campaign=Headliner.nl
Gewoon laf voetbal, bij bal verlies gaan ze op eigenhelft wachten en verdedigen. 0%druk van de voorste linie. Persoonlijk vond ik het saai en weinig beleving. Gaat nog lastig worden tegen het stabiele Oostenrijk
Deed Frankrijk net zo. Ze wilde beide niet verliezen
Nou ja laf. Gewoon niet goed genoeg misschien? Als je niet sterk genoeg bent, kun je tegen Frankrijk toch niet op de aanval spelen?
Klopt, kijk alleen maar naar Griesman. Hij had ons toch ook te pakken.... Die man is niet te bespelen.
Alle Respect voor Wijnaldum, maar dat kan echt niet meer. Nu twee keer ingevallen en niets goeds kunnen doen.
Evenals Depay. Wordt weer tijd voor een echte no. 9. Pleur lekker doe Zirkzee er neer of desnoods Brobbey.