Bevestigd
de-kuip

Nieuws

Feyenoord Premie Effect: obligatiehouders kunnen zich hier melden

Dennis

Deze week kwam via het magazine Perspectief het nieuws naar buiten dat het Feyenoord Premie Effect na 25 jaar ten einde komt. Supporters en bedrijven die destijds effecten hebben aangeschaft worden dit jaar terugbetaald. Inmiddels hebben zich participanten bij 1908.nl gemeld, die van de radar zijn verdwenen bij Feyenoord.

Financieel directeur Pieter Smorrenburg erkent dat Feyenoord niet iedere deelnemer kan bereiken. “De obligatiehouders moeten zelf wijzigingen in adres- of bankrekeningnummer doorgeven en velen doen dat ook, tot op de dag van vandaag. Maar we zijn er inmiddels wel een aantal uit het oog verloren.” Na 25 jaar blijkt de administratie dus niet meer helemaal kloppend. Volgens Smorrenburg doet de club er alles aan om aan haar verplichtingen te kunnen voldoen. “In de afgelopen maanden hebben we een aantal zaken ondernomen om de ontbrekende gegevens te achterhalen. Dat is gedeeltelijk gelukt”.

Meld je hier
In de mailbox van 1908.nl hebben zich obligatiehouders gemeld die al geruime tijd geen rente hebben ontvangen en ook geen bericht over de naderende einddatum van Feyenoord Premie Effect. De club geeft aan dat mensen met een obligatie zich als volgt kunnen melden:

  • Email: [email protected]
  • Of stuur een brief naar:
    Feyenoord Premie Effect
    Postbus 9635
    3007 AP, Rotterdam

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

❤️ Jongens! Beoordeel mijn tienerkutje pls

🍓👉 𝐖𝐖𝐖.𝐘𝐄𝐒𝟒.𝐅𝐔𝐍 💦 nick AlisaMiller17
Pieter Smorrenburg vertelt er niet bij dat het zeker 3weken kan duren voordat je Mail behandelt wordt, dat was hij zeker vergeten te vermelden
Om hoeveel gulden per obligatie ging het eigenlijk? In het andere stuk op 1908.nl lees ik dat het maar 13 miljoen gulden heeft opgeleverd. Best weinig 6miljoen. Dat zou nu wel anders zijn geweest
Voor bedrijven 25.000 en voor supporters 500.
Eind 1999 stond er in een krant dat bij supporters 8,5 miljoen was opgehaald en bij de bedrijven 7,5 miljoen. Het totaal blijkt achteraf dus 3 miljoen lager te liggen.
Onze club zat zwaar in de schuld met hoge rentetarieven. Ik vond het wel goed bedacht. Het heeft onze club een lastenverlichting gegeven gedurende 25 jaar.

Ik denk dat de looptijd van 25 jaar heeft afgeschrikt. Dan vragen 55+'ers zich af of ze nog wel zullen leven aan het einde van de looptijd.
Nu zou een dergelijk plan minder opleveren. Met onze club gaat het eindelijk goed.

Wellicht zou het stadion zoiets hebben kunnen proberen. Het lijkt niet meer nodig omdat De Leeuw en D66 de Kuipdeal erdoorheen gaan drukken. Het zou best kunnen dat de opbrengst van Premie Effecten het stadion ook 12 miljoen had kunnen opleveren net als de Kuipdeal maar dan met behoud van 12 concerten per jaar die er kunnen komen als het stadion een facelift zou krijgen.
Datum terugbetaling is de dag van de Klassieker.
Walgelijk dat dit via een kantoor aan de Zuidas moet lopen. Dat kantoor richt zich hoofdzakelijk op belastingontwijking via schimmige constructies. Dat is voor mij een reden om het geld zeker terug te vorderen.
Kan iemand mij uitleggen hoe dit in elkaar steekt. Feyenoord moet geld terugbetalen maar in de balans staat onder de Financiële vaste activa een vordering. Dan zou je toch juist geld moeten krijgen? Onder de schulden kan ik hieromtrent niks vinden.
Zie pagina 72 van de laatste jaarrekening. Het zit complex in elkaar: aparte BV, aparte Stichting, via ABN AMRO.
Bedankt. Ga ik daar even kijken.
Betekent dit dat de vordering onder financiële vaste activa per 30-**-2023 in de exploitatie als opbrengst komt. Dat lees ik althans in de jaarstukken 2023.
Het is mij niet geheel duidelijk. Lening ontvangen, lening doorlenen en via de bank weer een lening ontvangen. Het is niet rechttoe-rechtaan gegaan. Het is bedacht onder Van den Herik. Hij kwam op mij jarenlang over als een eerlijke man. Dat werd al iets anders met het voorval Vidmar. Van den Herik is een Nederbelg met een Maltese boot om via de mazen in de wet weinig belasting te betalen. Wettelijk in orde maar moreel gezien zou het niet moeten kunnen. Voor die soort zaken worden vaak trustkantoren ingeschakeld die complexe structuren bedenken. Voor de Premie Effecten is Intertrust aan de Zuidas ingeschakeld. Ook dit ziet er complex uit. Ik heb moeite om dat te volgen. Ik kan mij wel voorstellen dat er bij de directie van Stadion Feijenoord NV weinig animo is om zoiets vergelijkbaars op te zetten nu die NV in zeer zwaar weer zit. Feyenoord heeft zeker baat gehad bij de Feyenoord Premie Effecten al geeft het dit jaar een zware administratieve last bij het uitkeren. Zonder de Premie Effecten had de club tegen een hoog rentetarief 25 jaar lang moeten lenen. Per saldo is dit toch een aardige lastenverlichting over 25 jaar.
Ja, eens maar het is wel schimmig. Feyenoord moet nu 6 miljoen terug betalen terwijl dat niet heel duidelijk in de boeken staat. Zelf ben ik (net als jij) erg geïnteresseerd in de financiën van Feyenoord. Hoop dat er de komende maanden meer financiële artikelen worden geweid aan de financiën van Feyenoord. Zoals Feyenoord het niet begroten van Europees voetbal ws heeft losgelaten ? Gaan we VvF uitkopen als we meerdere spelers verkopen. Nu zijn we al bezig fors te investeren en lopen de afschrijvingskosten fors op. Welke financiële strategie voeren we ? We leggen veel meer jeugdspelers vast dan in het verleden. Daar zal dus ook meer budgetruimte voor worden gecreëerd. Zou zo fijn zijn als we daar meer over te weten komen.
Dat je de club toen hielp prima. Maar daar nu rente over incasseren, daar vind ik wel wat van
Dat is niet wat er gebeurd. NU moeten de obligaties terugbetaald worden en niet de rente.

De rente die nog betaald moet worden is achterstallige rente die eerder niet betaald kon worden omdat Feyenoord verkeerde gegevens van mensen had.

En het betalen van rente is juist het hele idee van obligaties. Je leent iemand geld wat je veel later pas terug krijgt en als compensatie daarvoor krijg je jaarlijkse rente.
Ja daar vind ik dus wat van. Ik leen heel vaak geld uit aan anderen, heb nog nooit rente geïncasseerd
Zou me eens verdiepen in wat een obligatie is. Is echt wat anders dan dat jij geld leent aan een vriend of familie of zo. Neem ook aan dat die je niet na 25 jaar pas terugbetalen ;-) Voor dat risico word je dus betaald.
Feyenoord had destijds leningen met een hoge rente. Mooi dat er supporters hun spaargeld hebben gegeven aan de club. Rente bij de bank was toen ca. 3% à 4% bij een deposito van enkele jaren. Die supporters hebben de club dus geholpen.

Dan is het niet passend om negatief te zijn over deze supporters.
Ligt aan de voorwaarden waarop je geld uitleent