wieffer-oranje

Nederland wint in blessuretijd van Griekenland

Het Nederlands Elftal heeft in Griekenland op de valreep met 0-1 gewonnen. Virgil van Dijk schoot Oranje naar de overwinning door in de 94ste minuut de strafschop tegen de touwen te werken. Wout Weghorst miste eerder in het duel na 28 minuten een strafschop. Door de overwinning op de Grieken zet de ploeg van bondscoach Ronald Koeman een grote stap richting het Europees kampioenschap.

Lutsharel Geertruida, Quilindschy Hartman en Mats Wieffer begonnen in de basiself. Geertruida moest in de rust achterblijven in de kleedkamer en werd gewisseld voor Malen. Hartman werd na 72 minuten voetbal vervangen voor Van de Ven. Wieffer ging na 80 minuten spelen tweemaal op de grond zitten met iets wat leek op kramp. De middenvelder van Feyenoord werd direct vervangen door De Roon.

Door de overwinning staat het Nederlands Elftal gedeeld tweede in de poule samen met Griekenland met een wedstrijd minder gespeeld. Oranje speelt nog EK-kwalificatieduels tegen Gibraltar en Ierland.

Griekenland - Nederland 0-1

90'+4 Van Dijk (pen.)

Bijzonderheden:
28' Weghorst mist penalty

Opstelling Griekenland: Vlachodimos; Rota, Mavropanos, Retsos, Koulierakis (61' Siopis); Bakasetas (C) (60' Fountas), Kourbelis (61' Bouchalakis), Mantalos (81' Pavlidis); Masouras (77' Giakoumakis), Ioannidis, Tsimikas.

Opstelling Nederland: Verbruggen; Dumfries, Geertruida (46' Malen), Van Dijk (C), Aké, Hartman (74' Van de Ven); Wieffer (81' De Roon), Reijnders; Simons (62' Veerman), Weghorst (62' Brobbey), Bergwijn.