Gerucht
minteh

Nieuws

'Newcastle United vraagt veertig miljoen pond voor Yankuba Minteh'

Van de redactie

Newcastle United moet komende zomer een aantal spelers verkopen om te voldoen aan de Premier League winst- en duurzaamheidsregels (PSR). Het Engelse medium The Telegraph meldt zojuist dat Newcastle hierdoor een aantal spelers zal gaan verkopen, waaronder Yankuba Minteh. De vraagprijs voor de jonge aanvaller die het afgelopen seizoen een succesvolle verhuurperiode had bij Feyenoord is niet mis, naar verluidt verlangt de Engelse club 40 miljoen pond (ca. 47 miljoen euro) voor de 19-jarige Gambiaanse aanvaller.

De Engelse club overweegt met tegenzin om de veelbelovende jonge vleugelspeler Yankuba Minteh te verkopen na een prima seizoen op huurbasis bij Feyenoord. Liverpool, nu onder leiding van voormalig Feyenoord-trainer Arne Slot, behoort tot de clubs die interesse hebben getoond. Volgens Telegraph Sport is er ook sterke interesse in de tiener getoond door clubs uit Italië en Duitsland.

Indien Minteh in Newcastle blijft, hoeft de aanvaller volgens het medium niet te rekenen op veel speeltijd. Daarom voelt Newcastle dat het in het beste belang van zowel de speler als de club is om naar aanbiedingen voor Minteh te luisteren gezien het niveau van de getoonde interesse. Het verkopen van een speler, die overigens nog geen wedstrijd in het eerste team heeft gespeeld, zou het veel gemakkelijker maken om sterspelers zoals Bruno Guimaraes en Alexander Isak te behouden.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Als ze voor Minteh al GBP 40 miljoen vragen, zou je bij Paixão toch al gauw richting de 100 miljoen moeten denken...
Ja ben ik met je eens! Maja een ander perspectief is dat er ook 90 mil voor die Antony betaald is!
Ja dan vind ik minteh echt wel een stuk beter .
We hebben geld nodig, dus verkopen we voor 40m

of we zetten hem op de bank, want hij is niet goed genoeg voor ons
Hij is hard die voetbalwereld. Ze laten hem echt voelen dat hij handelswaar is. Voor mij was het een smaakmaker, dus ik hoop dat het hem goed gaat.
Snel doorschakelen naar een realistischer alternatief. Al vrees ik dat dit een indicatie geeft van het bedrag dat bv Chelsea in gedachten heeft voor Omari Hutchinson.
En misschien moet je een 'andere' oplossing zoeken: Stengs en Hadj Moussa als linksbenige rechterspits en 'een middenveld met de punt naar achter'. Zerrouki en Nadjé centraal, Timber, met Van den Belt en Milambo als alternatieven, op rechts en vergelijkbare linkspoten aan de andere kant. Een speler halen die er direct staat en bv Davy van den Berg en Joep van der Sluis als stand-in.
N.B. ik zeg niet dat dit succes verzekerd is o.i.d. Het is hardop denken over alternatieve oplossing i.p.v. het louter 'poppetjes vervangen'.
Het wordt vaak als iets negatiefs gezien. Je creëert geen waarde bij een huurspeler, althans niet voor jezelf. Maar als de ontwikkeling dusdanig is zoals bij Minteh, zullen clubs wel geneigd zijn bepaalde talenten eerder bij jou te stallen dan bij een ander. Ook dat is een vorm van winst.
Ik hoop toch wel dat DtK Wellenreuther vastlegt als 1e doelman. 3 topclubs willen hem
Minteh is een geweldige speler om in je team te hebben. In 020 worden ze nu nog gillend wakker.
Maar 40 mln pond is veel te veel op dit moment. Maar vragen staat vrij natuurlijk.

Ik zie veel reacties dat Feyenoord dit soort constructies niet moet aangaan. Daar denk ik toch anders over.

Spelers als Minteh, Szymanski, Guidetti, Til, Nelson, hebben ons veel plezier gegeven. Als je financiële middelen niet top zijn dan moet je dus creatief zijn.

Hopelijk lukt het DTK om weer geweldig in te kopen. Dan ziet de toekomst er heel goed uit.
Dat is wel heel veel geld voor iemand, die zelfs in de Eredivisie maar in de helft van het aantal wedstrijden in de basis startte. Daarnaast, zoals ik al eerder heb aangegeven, een leuke speler, maar met wat meer oog voor zijn medespelers, zou zijn rendement veel hoger zijn. Een buitenspeler hoort assists te geven en pakt af en toe een doelpuntje mee. Bij Minteh is dat andersom: 10 doelpunten, 3 assists.
En je verdient er zelf niets aan.
Niet meer doen dan
Vorig jaar las ik dat Feyenoord ook bezig was met Soule van Juve, denk dat hij nier goedkoper dan vorig jaar is, maar dat is wel een speler die iedereen op de banken kan krijgen, beetje het type Steven B, qua voetbal dan.
En ik maar denken dat we alleen gesnoven types in de kuip hadden.
Geen afspraken over een eventuele vergoeding voor Feyenoord mocht hij meteen verkocht worden na alleen een seizoen bij ons? Wij hebben volledig de waarde gecreëerd.
Die durven hahaha…
Succes met de verkoop zou ik zeggen..
Ze kunnen beter een kraslot kopen, hebben ze meer kans op succes..
47 miljoen centen denk ik zo ...
Ff die 40 miljoen daargelaten wat natuurlijk bullshit is. Al die interesse van andere clubs duidt er wel op dat we hem volgend seizoen sowieso niet meer in een Feyenoord shirt zien.

Ben benieuwd wie we op rechts gaan krijgen aankomend seizoen.
Waarde geschat op €16M. Dus niet langer een Feyenoord target. Wat de gek er voor geeft. Maar ook LFC gaat geen €47M betalen
47 miljoen euro? Dat gaat geen 1 club doen toch? Zal eerder tussen de 15 en 20 zitten zou ik verwachten.
Als Liverpool hem echt wil, betalen ze denk ik wel 30 en een beetje hoor
Het is een talent, maar 40 miljoen? Bij lange na is die dat niet waard. Als je zo veel voor een speler betaald verwacht je wel dat die 7/8 van de tien keer het verschil maakt in wedstrijden. Wat die bij lange na nog niet in staat voor is.
Dit zijn absurde bedragen, zelfs voor de Premier League maar het is eenmaal wat de gek ervoor geeft.
Vergeet niet dat Antoneus 100 miljoen kostte. Qua potentie redelijk vergelijkbaar. Wel een Braziliaans paspoort/ international, scheelt al gauw een miljoen of 10. Maar is ook al 2 jaar geleden.
Moeten verkopen en dan hiermee komen
Biedt 20 miljoen + 10% ofzo als Feyenoord zijnde. Ik zie ze uiteindelijk wel akkoord gaan.
wij kunnen nog niet eens bijna 20 miljoen betalen kom op zeg! En dat is die niet eens waard nu.
Ons hele transferbudget is 20 miljoen, dus dat wordt hem niet
Het is geen Football Manager. 20 miljoen zal Feyenoord nooit gaan betalen!
Dat soort bedragen gaan we pas op spelers bieden als we eerst de halve basis 11 verkopen
En dan nog niet. Beleid blijft maximaal 10 miljoen.