feyenoord-ajax-1-1-jim-breeman-sports-photography-51

Jim Breeman Sports Photography

Analyse

NEXT MATCH - De Klassieker als halve finale van de KNVB-beker

Twan

Feyenoord zag met de overwinning in de stadsderby het gat met de nummer twee groeien tot acht punten. Diezelfde nummer twee, Ajax, is vanavond de opponent in wat ongetwijfeld een spectaculaire halve finale van de beker zal worden. 1908.nl blikt alvast vooruit.

Onderlinge ontmoetingen

Feyenoord speelde tien keer eerder een bekerduel tegen de club uit de hoofdstad. Vier van deze ontmoetingen bekerde Feyenoord verder. Van de zes wedstrijden die tot dusver in de Kuip gespeeld werden, won Feyenoord er drie. De laatste keer dat Feyenoord Ajax in eigen huis trof voor een bekerwedstrijd was in de halve finale van het seizoen 2018/2019. Feyenoord ging destijds pijnlijk onderuit met 0-3.

Feyenoord heeft dit seizoen al beide competitiewedstrijden tegen Ajax gespeeld. In speelronde 17 werd thuis gelijkgespeeld met 1-1. Igor Paixão (1-0) nam de Feyenoordtreffer op zijn rekening. In speelronde 26 nam Feyenoord een grote stap richting het kampioenschap door in de ArenA te winnen met 2-3. Doelpuntenmakers in deze spectaculaire editie waren Santiago Giménez (0-1), Sebastian Szymański (2-2) en Lutsharel Geertruida (2-3).

 

Huidige vorm

Onder nieuwe trainer Johnny Heitinga was Ajax in goede vorm tot de Klassieker voor de interlandperiode. De club uit de hoofdstad won zeven wedstrijden op rij, maar zag Feyenoord de laatste twee wedstrijden toch afstand nemen. De verloren Klassieker was de meest pijnlijke klap. Ajax stond plots op zes punten achterstand. Nu Ajax afgelopen weekend ook teleurstellend gelijkspeelde tegen Go Ahead Eagles is het gat inmiddels gegroeid tot acht punten.

Ajax wist zich voor de halve finale van het bekertoernooi te plaatsen door af te ronden met FC Den Bosch (0-2), FC Twente (0-1) en De Graafschap (0-3).

 

Vermoedelijke opstelling

Pasveer; Sánchez, Álvarez, J. Timber, Wijndal; Berghuis, Klaassen, Taylor; Kudus, Tadic, Bergwijn.

 

Afwezigen

Feyenoord: Justin Bijlow (polsblessure), Quinten Timber (voetblessure), Lutsharel Geertruida (hamstringblessure)

Ajax: Devyne Rensch (bovenbeenblessure), Ahmetcan Kaplan (knieblessure)

 

Prognose

Feyenoord heeft Ajax een flinke tik uitgedeeld door voor het eerst in lange tijd te winnen in de ArenA. De Rotterdammers zullen daarom vol vertrouwen beginnen aan de Klassieker in eigen huis. 

Ajax zal beseffen dat de KNVB-beker wellicht de meest haalbare prijs zal zijn dit seizoen. Feyenoord kan dan ook verwachten dat de ploeg onder leiding van Heitinga alles op alles zal zetten om door te bekeren. In de competitie wist Ajax onder hun vorige trainer nog gelijk te spelen in de Kuip.

Feyenoord begint als favoriet aan de wedstrijd. In een kolkende Kuip zal de selectie nogmaals willen laten zien wat een aantal weken zelfs in het hol van de leeuw lukte. 

 

Laat jouw voorspelling voor De Klassieker achter in de reacties!

Delen

Reacties

Ik heb er zin in, reuze zin in.
Pompiedompiedom.
Van alle competities boeit de beker me het minst. Als ik moet kiezen tussen bekerwinst of nog een ronde verder in Europa dan kies ik voor het laatste. Maar aan de andere kant is het een wedstrijd tegen 020 dus die zie ik graag gewonnen worden. Waar ik bang voor ben is dat er een beetje teveel hormonen stromen en dat iedereen erop duikt zoals Hartman in de eerste wedstrijd (geweldige speler, maar linke ingrepen). Dan is het vragen om blessures.

Maar als Feyenoord het kan opbrengen om te spelen als de thuiswedstrijd tegen Lazio geconcentreerd, afwachtend en vertrouwend op ons overschot aan kwaliteit dan ruimen we deze horde in de tweede helft gewoon op. En dan blijft het alleen jammer dat we Spakenburg niet gaan zien schitteren in de Kuip.
Wordt een lastige wedstrijd. 020 zijn slechte verliezers en zullen alles op alles zetten. ik vrees een harde wedstrijd , dus uitkijken met rode kaarten pakken en blessures oplopen. Ik denk eenkleine overwinning van ons team.
Zou er weer zo'n heerlijke show met vuurwerk en licht zijn?
Zal wel ouderwets lastig worden. Overigens was de laatste keer thuis helaas 0-3, in 2019.
Je hebt helaas gelijk! Aangepast
Wij gaan winnen!


...... alleen met hoeveel is de vraag.