inv20229174-5598-114440

VK Sportphoto

Nieuws

Idrissi: "Ik heb nog niet nagedacht over langer voetballen in De Kuip"

Van de redactie

Vanavond staat er wederom een wedstrijd tegen Ajax op het programma voor Feyenoord. Oussama Idrissi is terug van een schorsing die hij opliep na een vijfde gele kaart van het seizoen in de uitwedstrijd tegen de Amsterdammers. In gesprek met het Algemeen Dagblad geeft de vleugelaanvaller aan dat het bekerduel een hele andere wedstrijd is dan een aantal weken terug voor de competitie.

"Eens kijken hoe de verhoudingen deze keer zijn op het veld", begint de 27-jarige Marokkaan. Lang kon Idrissi niet genieten van de destijds grote overwinning tegen Shakhtar (7-1) in aanloop naar de vorige klassieker waarin de aanvaller belangrijk was. "Na Shakhtar moesten we drie dagen later naar Amsterdam voor de Klassieker. Denk je dan dat er tijd is voor feest? Voor een tevreden gevoel? Dan ben je eigenlijk al meteen weer bezig met Ajax. En bovendien, het echte genieten moet nog komen. Maar dat genieten op die avond, dat kon niet. Nee, ook niet van mijn twee doelpunten. Scoren hoort bij voetballen. En met mij scoorden er die avond nog vier spelers."

Na de drie punten in Amsterdam was er wel tijd voor een klein, maar ingetogen feestje. "Een heel klein feestje, hoor. Eerst op het veld, daarna in de kleedkamer en later in de bus. En die ontvangst bij ons trainingscomplex, dat waren geluksmomenten. Na zo’n prestatie kijk je elkaar in de ogen en dan bedank je elkaar. Feestvieren terwijl er nog zoveel wedstrijden zijn, dat is gewoon niet de manier om topsport te bedrijven."

Over zijn toekomst is nog niets duidelijk. De vleugelaanvaller is hier dan ook naar eigen zeggen nog niet mee bezig. "Ik sta na de zomer nog twee seizoenen onder contract bij Sevilla. In principe ga ik dan ook gewoon weer terug naar die club. Het is moeilijk om nu al vooruit te kijken. Eerst moeten we nog zeven mooie competitiewedstrijden spelen, nu staan we voor de halve finale van de beker en in de Europa League zitten we bij de laatste acht."

"Geloof me, nadenken over volgend seizoen is wat mij betreft nog heel erg ver weg. De resultaten de komende weken hebben daar ook invloed op. Als je een scout bent van een grote club, dan wil je toch een speler van de kampioen van Nederland halen? En Feyenoord zelf zal ook meer mogelijkheden krijgen op financieel gebied als we prijzen winnen. Ik heb het ontzettend naar mijn zin hier, maar ik heb eigenlijk nog nooit nagedacht over langer in de Kuip voetballen", aldus Idrissi.

Delen

Reacties

Aardige jongen maar van mij mogen ze verder kijken.
Eens in de zoveel wedstrijden een keer goed .. gisteren ook weer nergens te bekennen. Er moeten toch buitenspelers te vinden zijn die constanter zijn ?
Beetje complexe situatie. Als Sevilla hem na een iig verdienstelijk seizoen wil houden is het klaar. Het ligt voor de hand dat het salaris dat hij daar verdient zodanig is, dat hij daar zelf niet moeilijk over zal doen.
Maar als er met Sevilla over een overname gepraat zou kunnen worden, wordt het anders. Dan ga je een bedrag met 6 nullen betalen, terwijl je Paixão hebt die meer toekomst heeft en alleen nog maar beter kan worden, terwijl voor deze positie met Sauer en Slory nou net op Varkenoord wel veelbelovende talenten aanwezig zijn. Dan is de afkoopsom met 6 nullen allicht beter anders te besteden. Te meer daar Jahanbakhsh ook een rechtspoot voor de zijkant voorin is en die nog betere cijfers kan overleggen qua goals en assists.
Buitenspeler met het meeste rendement. Van mij mag die komen.
Niet helemaal waar. De cijfers van Jahanbakhsh zijn beter: 1 goal per 248 speelminuten. Idrissi 1 goal per 285 speelminuten. Ook bij de assists zijn de cijfers van Ali beter: 216 om 285. Maar hij speelt eigenlijk altijd aan de andere (= rechter) kant. Dat wel.
Die kan nog niks zeggen, staat gewoon nog onder contract bij Sevilla. Tis aardige speler, maar als er geen transfer van hem naar Feyenoord komt ben ik er ook niet echt rouwig om.
Pinokkio.......tuurlijk heb je daar wel over nagedacht....en daar hoop je ook op....maar dat wil je nog niet met ons delen......dat is iets anders.
Hij is afhankelijk van zijn club hé... Dus het heeft weinig zin om heel veel te willen... Hij heeft het zelf niet in de hand... Dus heeft het ook weinig zin om erover na te denken... Heeft al eerder aangegeven dat hij het hier naar zijn zin heeft, maar dat is wat anders...
Valt me altijd op in interviews met Idrissi wat een keurige gozer het is. Professioneel, zakelijk, kan zich goed uitdrukken.
Mee eens ik zie hem ook graag definitief naar Feyenoord komen begint ook steeds beter te voetballen.
Met minstens twee keer per wedstrijd een hemeltergende fout door een achteloze terugspeelbal of zo.....
Hebben alle buitenspelers. Ik twijfel ook, maar tegelijkertijd heb ik geen idee wat zijn plafond nou is . Ik denk dat ik voor het eerst in me leven vertrouwen heb in de Feyenoord leiding . De flanken zijn wel overduidelijk onze zwakke plekken gebleken. Sinds die stabieler presenteren gaat het 10 keer beter.