Feyenoord Kampioen Gio met schaal (Jim Breeman Sports Photography)

Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

Van Bronckhorst: "Niet alleen de titel, ook de beker en Europees indruk maken, waarom niet?"

Van de redactie

Voor Feyenoord zal de maand april een cruciale rol gaan spelen in de strijd om het kampioenschap. Oud-trainer Giovanni van Bronckhorst geniet van het huidige elftal en koestert de herinneringen aan het laatste kampioenschap van de club in 2017. "Zes jaar geleden alweer, het voelt alsof het gisteren was. Het blijft iets onvergetelijks", aldus 'Gio' tegenover Voetbal International.

Tegenwoordig geniet Van Bronckhorst van Feyenoord als supporter. "Ik zal je eerlijk zeggen dat ik het écht ontzettend leuk vind deze successen mee te maken vanaf de tribune. Nu kun je wel wat emotioneler zijn, haha. Ik ga zo vaak naar Feyenoord kijken als ik kan. Vanavond (woensdag, red.) zit ik weer in het stadion voor de halve finale van de KNVB-beker tegen Ajax. Het leuke is dat je zelf weet wat die wedstrijden betekenen voor de spelers en trainers, maar ook de staf. Het is een leuke tijd om Feyenoorder te zijn."

De trainer uit het kampioensjaar 2017 ziet overeenkomsten met de selectie van toen en nu. "De saamhorigheid. Feyenoord is ook nu een hecht team. Zoiets ontstaat gedurende het seizoen en wordt sterker als het grote doel dichterbij komt. Je ziet ook dat die hele groep hetzelfde doel voor ogen heeft. Niet alléén kampioen worden, ook de beker winnen en indruk maken in Europa tegen AS Roma. Waarom niet?"

Een trainer kan grote invloed hebben op de druk die op de spelersgroep heerst in aanloop naar een kampioenschap. "Dat ligt aan je karakter. Het managen van druk, kan je namelijk niet leren. Ik geloof dat mijn karakter me geholpen heeft. Van nature ben ik een rustig persoon en wat meehielp was mijn ervaring als speler. Ik ben op het hoogste niveau zat keer in de situatie geweest dat we móésten, om kampioen te worden, of een finale te winnen. Als ik nu naar Arne (Slot, red.) kijk, zie ik daarin een grote overeenkomst. We spreken elkaar regelmatig, Arne heeft mij ook weleens uitgenodigd op 1908. Ik praat graag met hem over voetbal. Hij blijft ook altijd heel rustig en zichzelf. Nou, dan ben je dus in staat goed te evalueren en het straalt ook nog eens af op de rest van de organisatie. De grootste valkuil voor trainers onder druk, is dat ze opeens andere dingen gaan doen."

Van Bronckhorst begrijpt dat Arne Slot nog niet heeft uitgesproken dat zijn team kampioen wordt. "Ik begrijp Arne heel goed dat hij niet zegt dat Feyenoord zeker weten kampioen wordt. Als trainer kún je dat simpelweg niet zeggen, ook al ben je er heilig van overtuigd en zijn je spelers dat ook. Pech is een van de factoren die Feyenoord nog van een kampioenschap kan afhouden. Ik kan me voorstellen dat Slot niet stond te juichen bij de vorige interlandperiode. Misschien valt de schade mee, maar je ziet het vaker, dat spelers even uit de bubbel stappen en dan op andere plekken blessures oplopen."

Delen

Reacties

Omdat je een reclame ziet wordt je liep, beetje jaloers ofzo? Reageer op het artikel en schrijf anders niks! Ben blij dat het Feyenoord gevoel nog altijd leeft bij Gio en hij heeft gelijk altijd voor het hoogst haalbare gaan dus 3 prijzen
Goeie vent die Giovanni! In zijn hart nog steeds de Feyenoorder die hij ook was als speler en trainer. Positief ten opzichte van de huidige trainer. Giovanni straalt klasse uit!
Jammer van die dubieuze sluikreclame zonder disclaimer middenin het artikel.