feyenoord-fans

VK Sportphoto

In beeld

Throwback • De Kuip ontploft. Feyenoord wint door eigen goal Veltman

Dennis

Vanavond staat de Klassieker op het programma in de halve finale van de KNVB Beker. Koploper Feyenoord ontvangt om 20:00 aartrivaal Ajax in een uitverkochte Kuip.

In het seizoen 2015/2016 stonden beide ploegen voor het laatst tegenover elkaar in het bekertoernooi. In dit artikel blikken we terug op die memorabele wedstijd in De Kuip. Wil je extra spanning voor vanavond? Pak hier 50x of 100x je inzet als Feyenoord wint!

Seizoen 2015/2016: 1-0 (met video) Feyenoord – Ajax op 28 oktober 2015 was een weinig hoogstaande wedstrijd dat werd gekenmerkt door een memorabel begin en een spectaculair einde. 

Beide ploegen speelden tegen elkaar in de derde ronde van de KNVB Beker. Een knock-out wedstrijd in de avond. Onder de duizend lampen. Wekenlang waren de supporters bezig met deze aanstaande confrontatie. En dat werd zichtbaar toen de spelers opkwamen.

Een enorm spandoek werd over de tribune uitgerold. De gehele Noordzijde werd binnen een minuut omgetoverd in een gigantische Rotterdamse vlag. Dag in dag uit waren supporters bezig geweest om het spandoek te ontwerpen, verven, drogen, in elkaar te zetten en naar de tribune te brengen. Een hels karwei, bedoeld om iets unieks neer te zetten en de spelers aan te sporen hetzelfde te doen.

En met verve. De wedstrijd tussen de twee klassieke clubs was niet hoogstand. Beide ploegen creëerde één echte kans. Voor de rest waren er wat afstandsschoten en halve mogelijkheden. Het venijn zat echter in de staart. Terwijl iedereen zich al opmaakte voor een verlenging kreeg Feyenoord nog een vrije trap. Karim El Ahmadi slingerde de bal in de 95e minuut nog één keer het strafschopgebied in. Hoe hij het deed, het doet er niet toe, maar verdediger Joël Veltman werkte de bal schlemielig achter zijn eigen doelman: 1-0.  

De Kuip ontploft. Ajacieden storten ter aarde. Feyenoordspelers springen over de boarding en supporters rollen over elkaar heen. In blessuretijd is de aartsrivaal op de knieën gekregen.

Deze avond zal niet snel worden vergeten. Het schitterende spandoek – dat later zijn opwachting zou maken in de binnenstad tijdens de huldiging van het kampioenschap in 2017 – zorgde voor een memorabel begin. En elke goal in de 95e minuut gaat sindsdien door het leven als een ‘Veltmannetje’.  

Wint Feyenoord vanavond weer van de aartrivaal? Pak hier 50x of 100x je inzet als de Rotterdammers winnen!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 24+

Delen

Reacties

Nu gaan we gewoon uitlopen, dit is de kans!
De avond dat Buurtvader Karim 3 van hunnie te lijf ging in 1 actie.
Kolkende Kuip, veel strijd, terechte overwinning.