img-6946-2

Nieuws

NEXT MATCH · De Vrouwen Klassieker!

Rinus

Aanstaande zondag staat voor Feyenoord Vrouwen de eerste Klassieker van dit seizoen op het programma. Een wedstrijd die alleen qua naam natuurlijk al aanspreekt. Het is ook een wedstrijd die je rustig als eerste echte test kan zien voor de vrouwen van Danny Mulder.

Met 13 punten uit 5 wedstrijden is de competitiestart van Feyenoord goed te noemen. Al zal het puntverlies tegen Zwolle wel wat zorgen baren. Niet alleen omdat er niet gewonnen werd, de conclusie na 90 minuten was dat als er iemand recht had op 3 punten, dat het PEC Zwolle was. Tijd om dat beeld te draaien en met dat uitgangspunt is Ajax Vrouwen de ideale tegenstander. De koploper van de Azerion Vrouwen Eredivisie reist met vol vertrouwen af naar Rotterdam. De volle winst na 6 wedstrijden, 30 doelpunten voor en 4 tegen. Al geldt voor beide ploegen dat ze nog niet tegen een andere topclub speelde. Het verschil zit vooral in hoe de overwinningen tot stand kwamen.

Feyenoord moest hard werken voor alle punten. De punten moesten over de streep getrokken en worden en alleen tegen vv Alkmaar was er een verschil van meer dan 1 doelpunt. Ajax daarentegen ging vaak freewheelend naar het einde. 1-6, 2-7 en 7-0 kan je gerust ruime uitslagen noemen. Het verschil in kwaliteit zal goed moeten worden gemaakt met strijd.

Dat verschil in kwaliteit is goed te verklaren. Ajax Vrouwen zijn fulltime profs met een eigen CAO. Met Spitse, Pelova en Leuchter lopen er 3 vrouwen bij die het afgelopen EK nog actief waren voor Oranje. Ter vergelijking, de enige vrouw die namens Feyenoord in Oranje speelt was Samantha van Diemen. Zij mocht in een vriendschappelijke wedstrijd debuteren en bij die ene interland bleef het ook. Zij speelt inmiddels in Sittard.

Gezien de resultaten en de kwaliteiten in de selectie is Ajax Vrouwen favoriet om te winnen op Varkenoord. Maar makkelijk winnen op Varkenoord is weinig teams gegeven. Een goed bezet Varkenoord, veel strijd en er kan van alles gebeuren. Dat heeft vorig seizoen wel geleerd. De allereerste Klassieker had een zelfde verwachtingspatroon maar het was Feyenoord die de winst pakte. Via goals van Conijnenberg, Bennink, van de Goorbergh en Rijsdijk was het een prachtige eerste editie op Varkenoord.

De twee daaropvolgende edities waren een duidelijke prooi voor de Amsterdammers. Met twee keer 4-1 op het bord was het verschil duidelijk gemaakt. Vorig seizoen was de laatste Klassieker niet op Varkenoord maar werd het de eerste officiële wedstrijd van de Feyenoord Vrouwen ooit in de Kuip. Een toeschouwersrecord om trots op te zijn maar deze zondag wil Feyenoord ook een veel beter resultaat.

Zondag is het zover, om 12:15 wordt er afgetrapt op Varkenoord. Tot die tijd, geniet nog een keer van de mooie overwinning van vorig seizoen

Delen

Reacties

Nog geen reacties