opkomst-feylaz

VK Sportphoto

In beeld

“It felt like there was an earthquake”

De Kuip was gisteravond wederom het toneel van een memorabele Europacupswedstrijd. In het zinderende stadion werd Lazio Roma verslagen en behaalde de Rotterdammers de knock-out fase van de Europa League.

Een van de aandachtig toeschouwers was Fusion Josh, een YouTuber die videoverslagen maakt van grote voetbalwedstrijden in Europa. Gisteren bezocht hij de Kuip. Vanwege zijn voorkeur voor Lazio, volgde hij de wedstrijd vanuit het bezoekersvak.

Josh kon zijn ogen niet geloven. De intense atmosfeer bij de opkomst van de spelers maakte al indruk, maar bij de goal van Santiago Gimenez kon hij de gekte amper verwerken.

Zijn woorden aan het einde van de video vertellen alles; “You Feyenoord fans are absolutely crazy. Actually crazy. I was mental seeing it. The beer’s flying everywhere when you scored. It felt like there was an earthquake when I was just standing on my two feet”.    

Bekijk de spectaculaire beelden.

Delen

Reacties

De reactie s op de door jullie zo bewonderde zinderende kuip is onzinnig.
Het vuurwerk wat absoluut verboden is maakt de club kapot. Ook de misdragende urine en bier gooiende supporters maar de Lazio trainer is niet normaal te noemen.
1908 is voor mij een ophitser van supporters en zou door club moeten worden verboden vanwege jullie positieve berichtgeving over hooligans die zich keer op keer misdragen. Het ruwe tandje behoort niet aan deze club! International word uitsluiting van Europees voetbal niet uitgesloten..Geen uitsupporters meer, gehele vakken bij thuiswedstrijd moeten worden gesloten en zware boetes komen eraan, UEFA is het zat! En terecht!
De club gaat zwaar worden gestraft en jullie zijn mede verantwoordelijk 1908. Dit ten kosten van bijna alle supporters, het legioen.
Beetje apart om personen die een nieuwssite runnen mede verantwoordelijk te houden voor een stelletje debielen die toiletten mollen. Ook ik vind de berichtgeving over de hooligans hier te positief, echter ga ik er niet in mee om de crew hier dan ook mede verantwoordelijk te houden voor dit wangedrag.
Wat hierboven gezegd is precies wat er gebeurd. Als je ook kijkt naar de laatste aflevering van studio1908 waarin gewoon woordelijk werd gezegd dat het allemaal wel meevalt.

Dat doet het niet het valt niet mee. En sfeer ben ik zeker voor maar wel met respect. Je gaat *** geen bier naar tegenstanders gooien. Ook niets anders trouwens.

Ik heb ergens moeten lachen om de topper tussen PSV en AJAX dit weekend hoe laag kun je gaan ook als spelers damn stelletje puberboefjes allemaal. Het chagrijn bij Ajax dat zich volledig liet gaan en geen enkele kaarten verder meer uitgedeeld. Bruggink zei het onwijs mooi bij ESPN aan tafel: je kunt pas winnen als je ook kan verliezen.

Ik zeg graag tegen de guys van deze site: hou je berichtgeving objectief en ga niet als een mak schaap achter de criminele aanlopen die elke wedstrijd weer vuurwerk meenemen en het elke keer nodig vinden om rotzooi te trappen. Want op de manier die je nu bent ingeslagen (door het allemaal maar weg te lachen en te doen alsof er niet is gebeurd) worden de fans die je hebt gevonden ook snel weer kwijt.
Het begon inderdaad als een heel mooi vernieuwend initiatief...
Objectief en positief Feyenoordnieuws, vooral transfers...
Maar ondertussen begint inderdaad steeds meer het supportersgeluid door te klinken... en dan soms ook nog eens van het 'ruwe randje' in sommige berichten...
Enorm trots dat dankzij hun wangedrag we naar de volgende ronde door zijn...
Helaas voor hen zal daar waarschijnlijk voor een deel van hen geen plaats zijn door een dikke straf van de UEFA...
Voor iemand die 1808 de schuld geeft heb je veel te vertellen op HUN website. Of l.l je vanuit je nek?
1908 natuurlijk
Schei toch uit zeg, dat vuurwerk levert de club miljoenen op. Zonder die sfeer trek je zo'n wedstrijd echt niet over de streep. Slot zei het zelf nog in de persconferenties de laatste tijd. Ruwe randje hoort zeker bij Feyenoord, hetgeen het ook echt een volksclub maakt. Beste wat de club kan doen is dit in samenwerking met de supporters aan te gaan pakken, op een meer gecontroleerde wijze. Niet om het tegen te gaan, dan maak je de sfeer dood.

Hooligans die spullen kapot maken hoort niet inderdaad, moet bestraft en aangepakt worden vanuit de Rotterdamse en nationale politiek (looking at you zgn "law&order fighters" Leefbaar & VVD).
Je kunt ook gewoon dezelfde sfeer bereiken zonder dat het een dikke boete oplevert...
Daar hoef je je niet voor te misdragen of zooi op het veld te gooien...
Precies. Mensen die tegen onze sfeer zijn zijn juist de debielen
Zonder deze sfeer word er niet gewonnen mannetje. Als je er niet tegen kan dat wij bij Feyenoord van sfeer houden dan ga je maar mooi naar een andere club!
Wat hebben de mensen in ons uitvak toch goed zicht op het veld... Kunnen de meeste clubs nog wat van leren ...
Echt een nice video en ook leuk om te zien vanaf het uit vak