trauner-1

VK sportphoto

Analyse

NEXT MATCH · Feyenoord op bezoek bij het puntloze Go Ahead Eagles

Twan

Zaterdagavond reist Feyenoord af naar Deventer om het op te nemen tegen de nummer zeventien van de Eredivisie. 1908.nl blikt alvast vooruit.

Onderlinge ontmoetingen

Go Ahead Eagles heeft Feyenoord 32 keer eerder ontvangen in De Adelaarshorst. Feyenoord wist de helft van de ontmoetingen (16) winnend af te sluiten. Negen duels eindigden onbeslist, en zeven keer zegevierde de thuisploeg. 

Afgelopen seizoen ging Feyenoord met drie punten terug naar Rotterdam (0-1). Bryan Linssen scoorde het enige doelpunt. Eerdere ontmoetingen gaan verder terug. Go Ahead Eagles was van 2017 tot 2021 actief in de Eerste Divisie.

Laatste vijf wedstrijden in competitieverband:

Seizoen Thuis Uit Uitslag
21/22 Go Ahead Eagles Feyenoord 0-1
21/22 Feyenoord Go Ahead Eagles 2-0
16/17 Feyenoord Go Ahead Eagles 8-0
16/17 Go Ahead Eagles Feyenoord 1-0
14/15 Feyenoord Go Ahead Eagles 0-1

 

Huidige vorm

Go Ahead Eagles is het seizoen teleurstellend begonnen. Na vier wedstrijden heeft de ploeg nul punten, waarmee het voorlaatste staat in de Eredivisie. De eerste twee nederlagen zullen geen grote verrassingen zijn geweest. Go Ahead Eagles opende het seizoen op bezoek bij AZ (2-0) en kon thuis ook niet op tegen PSV (2-5). Vervolgens slikten de Eagles een derde nederlaag op bezoek bij FC Groningen (1-0) en afgelopen zaterdag verloor de ploeg van trainer René Hake in Deventer van Sparta (0-1). 

Selectie

Go Ahead Eagles heeft deze transferperiode zeventien spelers zien vertrekken, en heeft dertien spelers aan de selectie toegevoegd. Met de verkoop van Luuk Brouwers (FC Utrecht) werd 750.000 euro op de rekening bijgeschreven. Onder andere keeper Andries Noppert (SC Heerenveen) en rechtsachter Boyd Lucassen (NAC Breda) vertrokken transfervrij. Het contract van oud-Feyenoorder Cuco Martina liep af. Verder keerden veel gehuurde basiskrachten terug naar hun oude club: Iñigo Córdoba (Athletic Bilbao), Joris Kramer (AZ), Giannis-Fivos Botos (AEK Athene), Marc Cardona (CA Osasuna) en Ogechika Heil (Hamburger SV).

Jeffrey de Lange (FC Twente) en oud-Feyenoorder Erwin Mulder (SC Heerenveen) gaan de concurrentiestrijd aan voor een plek onder de lat. De transfervrije Jamal Amofa (ADO Den Haag) en gehuurde José Fontán (Celta Vigo) zijn gehaald als versterkingen voor achterin. De vrijgekomen vleugelposities worden ingevuld door Rashaan Fernandes (Telstar) en Bobby Adekanye, die transfervrij overkwam van de Europese Feyenoord-opponent SS Lazio. 

Afwezigen

Go Ahead Eagles: Gerrit Nauber (knieblessure), Finn Stokkers (blessure), Martijn Berden (gebroken ellenpijp), Willum Willumsson (blessure) en Rashaan Fernandes (schorsing).

Feyenoord: Ezequiel Bullaude (niet speelgerechtigd)

Prognose

Go Ahead Eagles is niet meer van hetzelfde niveau als vorig seizoen. De club uit Deventer verloor met Luuk Brouwers (9 doelpunten) en Iñigo Córdoba (12) twee bepalende spelers. De grootste domper lijkt het verlies van trainer Kees van Wonderen. De oud-Feyenoorder wist een knappe dertiende plaats te behalen en verdiende daarmee een overstap naar SC Heerenveen. De nieuwe trainer René van Hake lijkt daar vooralsnog niet op voort te borduren.

Feyenoord begint als favoriet aan de wedstijd. Desalniettemin moet het waakzaam zijn. De club uit Deventer is nog puntloos en zal alles geven om een resultaat te halen. Bovendien kan het spoken in de Adelaarshorst, waar de thuisploeg kan rekenen op een fanatieke aanhang. Dat blijkt ook uit de statistieken. Feyenoord wint historisch gezien maar de helft van de wedstrijden in Deventer. 

Delen

Reacties

Lopez en wieffer zitten gewoon bij de selectie hoor.
Weet niet waar je deze info vandaan heb
Wieffer en Lopez zitten toch bij de wedstrijdselectie morgen?
Inderdaad, 1908 kan zich beter bezig houden met transfers