Jim Breeman Sports Photography

Analyse

NEXT MATCH • Feyenoord reist af naar Oostenrijk voor cruciale wedstrijd

Twan

Met nog twee speelrondes te gaan komt het einde van een bloedstollende groepsfase in zicht. Feyenoord neemt het op tegen de enige tegenstander waar ze tot dusver van wonnen: Sturm Graz. 1908.blikt alvast vooruit.

Stand Groep F

Club Doelsaldo Punten
1. Feyenoord + 4  5
2. FC Midtjylland + 3 5
3. Lazio Roma - 2 5
4. SK Sturm Graz - 5 5

Ook na speelronde vier waren er geen verschuivingen in groep F. Feyenoord speelde in de Kuip gelijk tegen FC Midtjylland (2-2) en Lazio Roma kwam na een rode kaart in de eerste helft ook niet verder dan een gelijkspel tegen Sturm Graz (2-2). Daarmee staan alle teams gelijk in puntenaantal (5). Feyenoord heeft wel het voordeel op doelsaldo door de overtuigende overwinning in de Kuip tegen de aankomende opponent.

Laatste ontmoeting

In de tweede speelronde kwamen de Oostenrijkers op bezoek in de Kuip. Lang hoefden de fans niet op een doelpunt te wachten. In de negende minuut scoorde Jahanbakhsh de 1-0 na een slimme pass van Kökcu uit een vrije trap. Na een half uur spelen ging het hard. In de 31e minuut wist Hancko het net te vinden na een fraai een-tweetje met Idrissi. Drie minuten later stond de 3-0 op het scorebord na een mooie teamgoal met Danilo als eindstation. Nog voor rust werd het uiteindelijk 4-0 via Jahanbakhsh. Zijn schot ging via het been van een verdediger met een gelukkig boogje over de doelman.

Het spelbeeld van de tweede helft was niet heel anders. In de 66e minuut werd de 5-0 door Giménez binnengeknikt uit een fraaie voorzet van Walemark. De eindstand werd uiteindelijk met 6-0 bepaald na een van richting veranderd afstandschot van Idrissi.

SK Sturm Graz creëerde gedurende de wedstrijd wel een aantal kansen, maar Feyenoord was (zoals de uitslag al doet voorspellen) de bovenliggende partij.

Afwezigen

SK Sturm Graz: Vesel Demaku (schouderblessure)

Feyenoord: Oussama Idrissi (hamstringblessure)

Prognose

De sterke thuisoverwinning in speelronde twee betekent niet dat Feyenoord in de uitwedstrijd over Sturm Graz heen zal lopen. De Oostenrijkers hebben sinds de nederlaag tegen Feyenoord geen wedstrijd meer verloren (5 W, 3 G). Daaronder vallen twee gelijke spelen tegen Lazio Roma en meest recentelijk het gelijkspel op bezoek bij koploper RB Salzburg.

Feyenoord zal de wedstrijd ook niet onderschatten, nadat het tegen Fortuna slordig punten morste afgelopen weekend. Het zal een cruciale wedstrijd worden in een groep die zo dicht op elkaar staat en waarin alles nog kan gebeuren. Vooral met het oog op de laatste groepswedstrijd in De Kuip tegen Lazio, zou een overwinning in Oostenrijk doorslaggevend kunnen zijn voor overwintering.