img-5137

Vrouwen

Next match – Feyenoord Vrouwen gaat op bezoek in Overijssel

Rinus

De teller staat bij Feyenoord Vrouwen inmiddels op 12 uit 4. Het seizoen verloopt qua resultaat volgens de gewenste route. Zondag staat de volgende wedstrijd op het programma. Feyenoord reist af naar Zwolle waar PEC de tegenstander is. PEC Zwolle staat op dit moment 8e en pakte afgelopen zondag het eerste punt.

Vorig seizoen speelde beide ploegen 3x tegen elkaar. Het waren spannende potten waar beide ploegen de eerste thuiswedstrijd wonnen met 1 doelpunt verschil. De 3e wedstrijd was op Varkenoord en eindigde in een gelijkspel. Met de volle buit nog op zak zijn dit precies de wedstrijden waar Feyenoord het verschil wil maken ten opzichte van vorig seizoen. Na de winterstop werden er te veel punten verloren tegen ploegen buiten de huidige top 3. Als Feyenoord aansluiting wil vinden met deze top 3 moet er ook in Zwolle gewonnen worden.

De 8e plaats van PEC Zwolle vertekent iets. Met 11 ploegen in de competitie is er steeds een club een speelronde vrij. PEC Zwolle heeft deze vrije speelronde al gehad en speelde tot nu toe pas 3 wedstrijden. De openingswedstrijd van het seizoen was tegen de regerend landskampioen FC Twente. Op FC Twente lijkt geen maat te staan en de 6-0 nederlaag zal best even pijn doen maar is geen schande. Daarna kwam Fortuna Sittard op bezoek, met het budget dat daar beschikbaar is was ook die nederlaag te verwachten. Het enige punt werd gepakt op bezoek bij Excelsior, daar werd vorig seizoen verloren maar het zijn wel de wedstrijden waar PEC Zwolle de punten wil gaan pakken.

De selectie van PEC Zwolle is nagenoeg intact gebleven. Alleen keepster Tess van Flier werd toegevoegd aan de selectie. Er staat wel een nieuw gezicht voor de groep. Na het vertrek van Joran Pot trok PEC Zwolle de pas 29-jarige Olivier Amelink aan als hoofdtrainer. Amelink was coördinator van de voetbalacademie van FC Twente en Heracles.

Bijzonder gevoel

Voor Maxime Bennink, Esmee de Graaf en Cheyenne van den Goorbergh zal PEC Zwolle een bijzonder gevoel oproepen. Met maar liefst 107 wedstrijden in het blauw-wit staat Bennink in de top 10 van speelsters met de meeste wedstrijden voor de club uit Overijssel. De Graaf maakte in 74 wedstrijden haar opwachting en maakte maar liefst 22 doelpunten. Van de Goorbergh speelde slechts 1 seizoen voor PEC Zwolle. Na dat seizoen vertrok ze richting Rotterdam-Zuid.

Zondag dus de volgende uitdaging voor Feyenoord Vrouwen om de volle winst te behouden. Als er weer 3 punten bijgeschreven worden dan kunnen de vrouwen zich opmaken voor de Klassieker met de volle winst uit de eerste 5 wedstrijden.

Vermoedelijke opstelling: Weimar, de Graaf, Verspaget, Ypema, Brandau, Boshuizen, van den Goorbergh, Koopman, van de Ven, Ellouzi, Bennink. 

Delen

Reacties

Nog geen reacties