sinclair-bischop

VK Sportphoto

De Feijenoorder

“We werden vanuit Nederland gebeld dat Bert van Marwijk ontslagen zou worden”

Dennis

Onder trainer Bert van Marwijk won Feyenoord in 2002 de UEFA Cup. Het had echter weinig gescheeld of de trainer was vroegtijdig bij de Rotterdamse club vertrokken. Dat vertelt journalist Sinclair Bischop in Hand in Hand.

“Feyenoord stond 2-0 achter tegen Freiburg en wij werden vanuit Nederland gebeld dat Bert van Marwijk ontslagen zou worden. Daar bereidden wij ons op voor, toen Van Hooijdonk opeens die vrije trap binnenschoot.”, aldus Bischop. Een cruciaal uit-doelpunt. Feyenoord zou uiteindelijk nog 2-2 maken en daarmee vroegtijdige uitschakeling voorkomen.

Met een waanzinnige vrije trap lijkt Van Hooijdonk daarmee bijltjesdag te hebben voorkomen. Wanneer Van Hooijdonk terugblikt op die goal, blijkt hoe de voetballerij van toevalligheden aan elkaar kan hangen. In De Eerste de Beste-podcast vertelt Pi-Air: “Dat is veel meer geluk geweest. Die vrije trap wilde ik gewoon keihard indraaien. Ik had nog geen bal geraakt. We stonden 2-0 achter en waren virtueel uitgeschakeld. Ik wilde een keer een bal raken. Dat klinkt heel simpel, maar dat was het wel. Met alle risico de bal indraaien en misschien dat iemand erbij kon. En zo niet, dan stuitert hij misschien bij de tweede paal binnen. Maar deze bleef maar gaan. Dit was een veel minder bewussie dan alle anderen.”

Na de winst op SC Freiburg groeit Feyenoord in het toernooi. Na een weg langs Glasgow Rangers, PSV en Internazionale, winst de club op 8 mei 2022 de UEFA Cup door in de Kuip Borussia Dortmund te verslaan met 3-2. Bert van Marwijk is sindsdien een trainer met een Europacup op zijn naam.

Een toevallige wereldgoal kan zodoende een trainer maken of breken.

Delen

Reacties

Iedere 20 jaar een Europa Cup. Moet kunnen
Hebben we dit jaar nog de UEFA Cup gewonnen? Ik moet iets hebben gemist 😂
Het is al wat langer geleden hoor.