Next Match  Ajax - Feyenoord

Vrouwen

NEXT MATCH • Feyenoord Vrouwen naar de ArenA

Saskia

Na drie maanden zonder overwinning wist Feyenoord Vrouwen afgelopen zondag eindelijk weer eens drie punten te pakken. Net als drie maanden terug werd AZ verslagen. Aankomende zaterdag staat De Klassieker op de rol, in de Johan Cruijff ArenA. 

De tegenstander
Ajax doet het Europees zeer goed dit seizoen. In de competitie staan ze echter mijlenver achter de op nummer één FC Twente. Is het nog mogelijk om in de buurt van de Tukkers te komen, of richten ze zich volledig op het Europese avontuur tegen het Engelse Chelsea? Om ook volgend seizoen Europees te mogen spelen, zullen de Amsterdammers zich wel moeten verzekeren van de tweede plek in de Nederlandse competitie.

Onderlinge resultaten
Bij de vorige editie van Ajax – Feyenoord (1-1) waren 33.742 toeschouwers aanwezig in de Johan Cruijff ArenA. Dat was een bezoekersrecord in de Azerion Vrouwen Eredivisie. Het is niet de verwachting dat dat dit seizoen verbroken gaat worden. Het verleden lijkt voldoende reden te geven om een spannend duel te verwachten. Alhoewel Ajax drie keer van Feyenoord won, tegenover slechts één keer winst voor de Rotterdammers, staat deze wedstrijd altijd wel onder hoogspanning.

Seizoen Thuis Uit Uitslag
23/24 Feyenoord Ajax 0-1
22/23 Ajax Feyenoord 1-1
22/23 Feyenoord Ajax 0-4
21/22 Ajax Feyenoord 2-0
21/22 Feyenoord Ajax 4-1

Vorm
Feyenoord gaat elke wedstrijd beter spelen. De Japanse middenvelder Toko Koga begint haar draai te vinden, aanvoerster Folkertsma maakt elke wedstrijd meer minuten na haar blessure en ook de Belgische winteraanwinst Van Kerkhoven zal snel haar opwachting maken in de punt van de aanval.

Ajax 🟢🟠🟢🟠🟢
Feyenoord 🟢🔴🔴🟠🔴

Voorspelling
Kan Feyenoord komende zaterdag stunten? Nadat het team van Jessica Torny afgelopen weekend drie punten meenam uit Alkmaar, zal de ploeg ook deze wedstrijd winnend willen afsluiten. Het duel staat onder leiding van arbiter Marisca Overtoom en zij wordt geassisteerd door Martina Boer en Ashley de Haan.

De wedstrijd wordt zaterdag LIVE uitgezonden op het hoofdkanaal van ESPN. De wedstrijd begint om 14:00 uur.

Niets missen van het nieuws rondom Feyenoord Vrouwen? Volg ons dan nu via Instagram en ons X-account!

Delen

Reacties

Nog geen reacties