img-7042-2

Jim Breeman Sports Photography

Vrouwen

Next match – Feyenoord Vrouwen start blok 2 tegen vv Alkmaar

Rinus

Met de volle buit nog op zak gaat voor Feyenoord Vrouwen, na een interlandbreak. de Azerion Vrouwen Eredivisie weer verder.  Aanstaande zondag  om 12:15 staat er een thuiswedstrijd tegen vv Alkmaar op het programma. Waar Feyenoord alles won is vv Alkmaar op zoek naar de eerste overwinning.
 
De ex-club van Feyenoorder Sanne Koopman is opgericht in 2017 maar was niet het eerste Alkmaarse vrouwenteam in de Eredivisie. Eerder nam AZ Alkmaar deel aan de Eredivisie. Om financiële redenen moest dat team echter stoppen in 2011. Een groot deel van de toenmalige selectie besloot over te stappen naar het vrouwenteam van Telstar. Onder de naam SC Telstar VVNH werd er nog een paar seizoenen Eredivisie voetbal gespeeld. De trainingen en de andere faciliteiten bleven echter wel in Alkmaar plaatsvinden. In 2017 werd daarom besloten om onder een nieuwe naam verder te gaan. Vv Alkmaar is sindsdien een vaste klant in de Eredivisie zonder echte hoogtepunten. Vorig seizoen eindigde vv Alkmaar op de 8e plek met als topscorer.... juist, Sanne Koopman. Inmiddels is de samenwerking met AZ wel opgezocht en sinds dit seizoen is die samenwerking weer wat toegenomen. Dit seizoen wordt er onderzocht of AZ het vrouwenvoetbal van vv Alkmaar kan overnemen.
 
Het seizoen is moeizaam gestart in Alkmaar. Na een flinke nederlaag tegen Twente volgde een gelijkspel op bezoek bij Heerenveen. Vlak voor de interlandbreak moest vv Alkmaar de punten aan Excelsior meegeven. Met dat ene punt bezet de Noord-Hollandse ploeg een 8e plaats en staat er een bezoek aan de koploper op het programma.
 
Voor Feyenoord Vrouwen is het zaak om vooral het spel te verbeteren. De resultaten tot nu toe zijn goed genoeg maar de overwinningen komen moeizaam tot stand. Met een relatief wat makkelijker programma in de eerste speelrondes is punten pakken belangrijk. Eerst de volle buit tegen Alkmaar pakken om  bij te blijven. Volgende week naar het nog puntloze Zwolle. Daarna staan de echte testen voor de deur. Zonder over de komende twee wedstrijden heen te willen kijken zal ook Danny Mulder benieuwd zijn hoe zijn team het houdt bij echte tegenstand.
 
Op basis van de ranglijst mogen er 3 punten verwacht worden, gezien de manier waarop de punten tot nu toe tot stand komen weet Feyenoord dat ze flink aan de bak moeten. Voor Sanne Koopman zal het niet moeilijk zijn om gemotiveerd aan de aftrap te verschijnen. Niemand wil tenslotte verliezen van haar oude club.

Delen

Reacties

Nog geen reacties