nextmatch-1

Archief

Vrouwen

NEXT MATCH • Feyenoord Vrouwen op zoek naar derde overwinning tegen PSV

Saskia

De Feyenoord Vrouwen wisten afgelopen zondag een tweede overwinning op rij te pakken. In eigen huis werd AZ in een lastige wedstrijd verslagen met 2-1. Vrijdag neemt Feyenoord het op Varkenoord op tegen PSV. Lukt het de vrouwen om de stijgende lijn door te zetten? 1908.nl blikt alvast vooruit. 

De tegenstander

PSV speelt dit seizoen erg wisselvallig en staat op dit moment op de 6e plek. PSV wist dit seizoen meerdere kerenmet grote cijfers te winnen, maar de ploeg uit Eindhoven wisselt deze resultaten af met gelijkspellen en nederlagen. De verliespartijen tegen FC Twente en Fortuna zijn wellicht niet heel onverwacht, maar het gelijkspel tegen Excelsior was een flinke tegenvaller voor PSV.

Onderlinge resultaten

Sinds Feyenoord twee seizoenen geleden is toegetreden tot de Eredivisie hebben de tegenstanders van komende vrijdag elkaar al regelmatig getroffen. De ploegen speelden al vijf keer in competitieverband en tweemaal voor een bekerduel tegen elkaar. Uit lukt het Feyenoord tot dusver niet om punten te pakken, maar thuis weten de dames zich beter stand te houden. In de twee bekerduels wist Feyenoord Vrouwen niet te overtuigen tegen PSV.

31 maart 2023 Feyenoord PSV 1-1
26 februari 2023 Feyenoord PSV 1-4 (beker)
27 november 2022 PSV Feyenoord 3-1
08 mei 2022 PSV Feyenoord 2-1
08 maart 2022 PSV Feyenoord 4-0 (beker)
05 december 2021 PSV Feyenoord 1-0
17 oktober 2021 Feyenoord PSV 2-1

Voorspelling

Feyenoord Vrouwen 1 lijkt de weg naar boven dan eindelijk gevonden te hebben. Met de overwinning tegen AZ klimmen de vrouwen uit Rotterdam naar de 8e plaats van de Azerion Vrouwen Eredivisie. Bij een winstpartij aanstaande vrijdag, kan de ploeg van Jessica Torny zelfs op één punt komen van de directe tegenstander. De verschillen tussen de teams in het rechterrijtje zijn klein, en PSV heeft tot dusver nog niet kunnen overtuigen dit seizoen. Met een goed gestelde motivatie door de twee gewonnen wedstrijden, heeft de ploeg uit Rotterdam Zuid zeker een kans tegen de Eindhovenaren.  

Vorm  
Feyenoord 🟢🟢🟠🔴🔴
PSV 🔴🟠🟢🔴🔴

De wedstrijd wordt vrijdag 17 november om 19:30 uur gespeeld op Varkenoord. Tickets zijn te koop op de Ticketsite van Feyenoord.

Delen

Reacties

Nog geen reacties