inv202311174-10546-31669

VK Sportphoto

Nieuws

Wijnstekers: "De inbreng van Feyenoord maakt iedereen bij de club trots"

Van de redactie

Met Justin Bijlow, Lutsharel Geertruida, Quilindschy Hartman, Mats Wieffer en Calvin Stengs telt de selectie van het Nederlands Elftal inmiddels vijf Feyenoorders. Door het afvallen van de twee Ajax-spelers Steven Bergwijn en Brian Brobbey heeft Feyenoord in de selectie van het Nederlands elftal meer internationals dan Ajax en PSV bij elkaar. "De inbreng van Feyenoord maakt iedereen trots op de club", aldus Ben Wijnstekers tegenover De Telegraaf.

Met Quinten Timber is de zesde speler in Rotterdamse dienst dichtbij een plek in Oranje, wat overigens nog geen clubrecord zal zijn. Dat record staat namelijk op zeven spelers tijdens het WK 1974 in Duitsland, waar maar liefst zeven Feyenoorders onderdeel waren van het Nederlands Elftal onder leiding van Rinus Michels met Willem van Hanegem, Wim Jansen, Wim Rijsbergen, Rinus Israël, Eddy Treijtel, Theo de Jong en Harry Vos. Tijdens het WK 2014 telde het aantal Feyenoorders net als nu vijf. Louis van Gaal nam toen Bruno Martins Indi, Stefan de Vrij, Jordy Clasie, Daryl Janmaat en Terence Kongolo mee naar Brazilië.

Quinten Timber is nog niet geselecteerd door bondscoach Ronald Koeman. "Maar hij zit er dicht tegenaan", vertelt clubicoon Ben Wijnstekers in De Telegraaf. "De inbreng van Feyenoord maakt iedereen bij de club trots. Ik ben zelf aanvoerder geweest van Oranje en heb er destijds nooit voldoende bij stilgestaan hoe speciaal dat was. Nu geniet ik volop van deze jongens. Quilindschy Hartman, die met zoveel temperament speelt, vertelt hoe trots ze met z’n vijven zijn. Het geeft ook aan hoe goed Feyenoord, dat zijn spelers zo sterk ontwikkelt, als club bezig is."

Delen

Reacties

Weer een hinderlijke onderbreking op het clubverband dit weekend. Meh