nextmatch-forfey

Voorbeschouwing Fortuna Sittard - Feyenoord Vrouwen

Vrouwen

NEXT MATCH • Feyenoord Vrouwen trappen 2024 af uit tegen Fortuna Sittard

Van de redactie

2023 is teleurstellend verlopen voor Feyenoord Vrouwen: Het team van Jessica Torny heeft slechts twee keer gewonnen en twee keer gelijkgespeeld en staat daarmee op een teleurstellende tiende plek in de competitie. Komende zaterdag staat de eerste uitwedstrijd van 2024 op het programma: om 14:00 uur wordt er afgetrapt bij Fortuna Sittard. 1908.nl blikt vooruit.

De tegenstander
Fortuna Sittard is een geduchte tegenstander met ambitieuze doelen: Champions League spelen. Een sterk debuutjaar toont aan dat met de juiste budgetten je vrij makkelijk nog kan aansluiten in de Azerion Vrouwen Eredivisie. Dat het debuutjaar geen toeval is, toont Fortuna Sittard dit jaar aan. Met namen als Belgisch topscorer aller tijden Tessa Wullaert kunnen de Fortunezen met recht een topploeg genoemd worden. 

Onderlinge resultaten
Feyenoord en Fortuna hebben pas drie keer tegen elkaar gespeeld. Dit heeft twee keer geleid tot winst voor de Limburgers en slechts eenmaal voor winst voor Feyenoord. Op doorzettingsvermogen werden de Zuiderlingen in september 2022 verslagen.

17 september 2023 Feyenoord Fortuna Sittard 1-3
29 januari 2023 Feyenoord Fortuna Sittard 0-4
25 september 2022 Fortuna Sittard Feyenoord 0-1

Kijkend naar de ranglijst kan Feyenoord alleen maar ver omhoog kijken naar de tegenstander van komend weekend. Waar Feyenoord slechts op de tiende plek staat (acht punten uit elf wedstrijden), heeft Fortuna Sittard goed zicht op Champions League-voetbal vanaf de derde plek (22 punten uit elf wedstrijden). Beide teams zullen dan ook vol de strijd aan gaan om de drie punten te kunnen pakken.

Vorm

Feyenoord 🟠🔴🔴🟢🟢
Fortuna Sittard 🟢🟢🟢🟠🔴

Voorspelling 
Voor Feyenoord is het nog steeds wachten op de door coach Jessica Torny gevraagde versterkingen voor de spitspositie. Wel is deze week de Japanse verdedigster Toko Koga aangetrokken, nadat Isa Kagenaar besloot een punt achter haar carrière te zetten. De Rotterdammers reisden begin van dit jaar af naar Portugal voor een trainingskamp. Volgens een interview van Azerion Eredivisie met Weimar hebben de vrouwen de batterij daar goed op kunnen laden en zijn ze vol vertrouwen voor de tweede seizoenshelft.

De wedstrijd wordt zaterdag 20 januari om 14:00 uur gespeeld in het Fortuna Sittard Stadion. ESPN zendt de wedstrijd uit op het hoofdkanaal. Scheidsrechter bij deze wedstrijd is Wendy Gijsbers.

Niets missen van het nieuws rondom Feyenoord Vrouwen? Volg ons dan nu via Instagram en ons X-account!

Delen

Reacties

Nog geen reacties