ivanusec-3

VK Sportphoto

Nieuws

"Ivanušec heeft even de tijd nodig"

Nigel

Feyenoord heeft zich maandenlang ingespannen om de veelbelovende Kroatische speler, Luka Ivanusec, aan te trekken. Hoewel zijn start in Rotterdam veelbelovend was, moeten de fans nu geduld hebben om hem opnieuw te zien schitteren in de Kuip. De lange onderhandelingen met Dinamo Zagreb resulteerden uiteindelijk in een transfer aan het einde van de zomerse transferdeadline, maar een vervelende enkelblessure gooide roet in het eten voor de 25-jarige Kroaat. Het Algemeen Dagblad maakte een analyse. 

Bij zijn aankomst in Rotterdam werd Luka Ivanušec met open armen ontvangen door het Legioen. Zijn aanwezigheid, eerst een klein introductierondje over het veld tegen Almere City. Later met een indrukwekkende vertoning tegen FC Utrecht in de Galgenwaard, wekte enthousiasme op. Echter, de vreugde werd al snel getemperd door de enkelblessure die hem meer dan een maand aan de zijlijn hield. Dat was meteen een flinke tegenvaller. Maar na zijn blessure, miste iedereen de Ivanušec van voor zijn blessure. 

Arne Slot leek tijdens het trainingskamp in Marbella Ivanušec weer een basisplaats te gunnen bij de hervatting van de competitie. Echter, een teleurstellend optreden in de oefenwedstrijd tegen Mainz en een matige trainingsweek daarna resulteerden in een plek op de reservebank voor de miljoenenaankoop. Opvallend was dat zelfs jonge spelers zoals de 18-jarige Leo Sauer de voorkeur kregen boven Ivanušec in de wedstrijd tegen NEC, ondanks het ontbreken van andere buitenspelers als Alireza Jahanbakhsh en Yankuba Minteh.

De prestaties van de Kroaat lijken ver verwijderd van zijn geweldige debuut in Utrecht. Slot benadrukt dat de wedstrijden tegen FC Utrecht en Heerenveen enigszins vertekend was. Hij wijst erop dat deze wedstrijden destijds voor iedereen makkelijk leken te gaan. Het vertrouwen in Ivanušecblijft echter bestaan, hoewel de verwachtingen op korte termijn mogelijk niet ingelost zullen worden.

Slot erkent dat de Kroatisch international, zelfs voor zijn blessure, moeite had om zijn niveau vast te houden, met name in wedstrijden tegen sterkere tegenstanders zoals Celtic. De aanpassing aan de intensiteit van de Nederlandse competitie en het speelstijl van Feyenoord vergt tijd, en de blessure voor de winterstop heeft het aanpassingsproces er niet makkelijker op gemaakt. 

De coach gelooft dat Ivanušec aan de bal uitstekende dingen laat zien, maar de statistieken wijzen uit dat zijn productiviteit vooralsnog beperkt is. Met slechts één doelpunt en twee assists in competitiewedstrijden, Champions League-optredens en een bekerwedstrijd dit seizoen, wordt duidelijk dat Ivanušec nog zoekende is naar zijn vorm bij Feyenoord. In vergelijking met zijn prestaties voor Zagreb, waar hij in slechts vier wedstrijden vier goals en één assist behaalde in de Champions League en de Europa League, toont het verschil waarmee de Kroatische international momenteel mee te maken heeft.

Delen

Reacties

Ik heb er een hard hoofd in. De beste man komt net als onze overige buitenspelers continue naar binnen toe en wil net als de rest , de bal in de voet hebben. Je mist gewoon echt diepgang / creativiteit en snelheid zoals je met sinni wel had!
Meer spel afwisselen, ook buitenom. Verdedigers denken nu binnenkant af en moet hij terugspelen. Hartman zie ik weinig meer opkomen dan kan hij aangespeeld worden.