dsc02441

Analyse

NEXT MATCH · Heerenveen opponent in eerste thuiswedstrijd

Twan

Na een overtuigende overwinning tegen Vitesse mag Feyenoord zich opmaken voor de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen sc Heerenveen. 1908.nl blikt alvast vooruit.

Onderlinge ontmoetingen

Feyenoord heeft de club uit Heerenveen in competitieverband 30 keer in De Kuip ontvangen en won daarvan 18 wedstrijden. Tien ontmoetingen eindigden in een gelijkspel en twee keer nam sc Heerenveen de drie punten mee naar huis.

De afgelopen seizoenen lukte het Feyenoord in De Kuip goed te presteren tegen de Friezen. Zo werden de laatste vier ontmoetingen gewonnen. Bovendien vielen er veel doelpunten (12 voor, 2 tegen). 

Seizoen Thuis Uit Uitslag
2021/2022 sc Heerenveen Feyenoord 0-3
2021/2022 Feyenoord sc Heerenveen 3-1
2020/2021 sc Heerenveen Feyenoord 3-0
2020/2021 Feyenoord sc Heerenveen 3-0
2020/2021 Feyenoord sc Heerenveen 3-1

 

Huidige vorm van sc Heerenveen

Sc Heerenveen kende een aardige voorbereiding, maar speelde daarbij niet tegen de grootste tegenstanders. Het wist te winnen van TOP Oss (4-1), PEC Zwolle (0-2) en Excelsior (3-1). Verder speelden de Friezen gelijk tegen het Belgische RWDM (1-1) en verloor het van FC Utrecht (0-1).

Heerenveen opende het Eredivisie seizoen in het Abe Lenstra stadion tegen Sparta Rotterdam. De allesbehalve spectaculaire wedstrijd eindigde in 0-0. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar konden niet tot gevaarlijke kansen komen.

Selectie

Sc Heerenveen zag aan het begin van het seizoen maar liefst twaalf spelers vertrekken. Het leverde de club derhalve niets op. Drie spelers kwamen aan het einde van hun huurperiode en negen spelers vertrokken transfervrij. Onder de negen vertrokken spelers vallen oud-Feyenoorders Erwin Mulder en Lucas Woudenberg. Ook vaste basiskrachten Ibrahim Dresevic en Siem de jong namen afscheid van de club.

De club uit Friesland heeft tot dusver zes nieuwe spelers aangetrokken. In Andries Noppert werd een nieuwe keeper gevonden. De goalie komt transfervrij over van Go Ahead Eagles. Mats Köhlert komt eveneens transfervrij. Hij is afkomstig van Willem II en komt de flank versterken. Verder investeerde Heerenveen in de Zweedse aanvallende middenvelder Simon Olsson (€1,3 miljoen) van Elsborg en de Zweedse buitenspeler Alex Timossi Andersson (€550.000) van FC Bayern Munchen II. Tot slot zijn de huurlingen Hussein Ali (Örebro SK) en Joaquín Fernández (CA Atenas) de verdediging komen versterken.

Afwezigen

Sc Heerenveen heeft momenteel geen blessures of schorsingen binnen de ploeg. Feyenoord zal het moeten doen zonder de geblesseerde Mats Wieffer en Orkun Kökcü (beide een enkelblessure). Voor nieuwe aankopen Santiago Giménez en Marcos López zal de wedstrijd vermoedelijk nog te vroeg komen. Giménez is speelgerechtigd en traint sinds kort mee met de selectie. López is nog niet speelgerechtigd.

Prognose

Feyenoord zegevierde de laatste vier ontmoetingen met sc Heerenveen in De Kuip. De seizoenen daarvoor vertrokken de Friezen echter vaak met een punt. SC Heerenveen staat tegenwoordig onder leiding van oud-Feyenoorder Kees van Wonderen, die vorig seizoen met Go Ahead Eagles heeft bewezen de topclubs het moeilijk te kunnen maken. Van Wonderen zal dat dit keer wel moeten doen met een uitgedunde selectie.

Feyenoord begint als favoriet in eigen huis, waarbij alleen de volle buit zal stroken met de ambities van de club. Daarvoor zal Feyenoord moeten waken voor snelle counters. Het gebrek aan snelheid in het verdedigingscentrum werd meermalen blootgelegd door Vitesse. Met name wanneer het team hoog druk zet en de ruimtes achter de verdediging groter worden. Met de steun van de supporters moet Feyenoord in staat zijn te winnen. Neemt niet weg dat Heerenveen in de recente geschiedenis heeft bewezen zomaar met een punt huiswaarts te kunnen keren.  

Delen

Reacties

Oh ja. In al het transfergeweld van de voorbije weken en dagen zou je bijna vergeten dat we ook nog moeten voetballen. ;-) Zaterdagavond in een uitverkochte Kuip. Vaak zijn dat magische avonden. Makkies bestaan niet, dus aan de bak! Tot zover even de clichés voor vandaag.
We gaan hier onze goede seizoensstart uiteraard gewoon verder voortzetten. Ik verwacht eigenlijk wederom gewoon een duidelijke overwinning, met name vormgegevens door het sterkste middenveld van de Eredivisie. 4-1.