Primeur Bevestigd
bangura-feyenoord

VK Sportphoto

Transfers

Arne Slot gecharmeerd van Alex Bangura

FeyenoordTM

Feyenoord verkent de markt voor een extra linksback. Zoals in de spiksplinternieuwe uitzending van Studio 1908 te horen viel, heeft hoofdtrainer Arne Slot linksback Alex Bangura van SC Cambuur hoog zitten. Concreet is het nog niet; wél heeft Feyenoord recentelijk geïnformeerd naar de linksback.

Óf er naast Marcos López deze window nog een extra linksback komt, moet nog maar blijken. Feyenoord is druk bezig om linker verdediger Dávid Hancko van Sparta Praag binnen te slepen. Die deal lijkt steeds dichterbij te komen. 

De multifunctionele Slowaak kan op links centraal achterin en als linksback uit de voeten. Daarbuiten denkt Feyenoord de linksbackpositie de komende tijd -zeker in de periode tot de winterstop/het WK over drie maanden in Qatar- in te kunnen vullen met López en Hancko.

De naam van Matías Viña viel eerder, maar op dit moment niet concreet bij Feyenoord. Dat kan in de loop van augustus nog veranderen. In de eindfase van de zomerse transferwindow willen grote clubs hun contractspelers die niet aan de bak komen vaak last-minute verhuren. Vorig jaar was deze markt interessant voor Feyenoord met namen als Amad Diallo, Reiss Nelson en Cyriel Dessers.

Bangura doorliep vanuit Sportclub Feyenoord de jeugdopleiding bij Feyenoord. De linkervleugelverdediger maakte medio 2018 transfervrij de overstap naar Leeuwarden. Feyenoord weet dat het in deze fase van de markt enkele miljoenen over zou moeten hebben voor zijn diensten.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

@ftm welke IPTV aanbieder heb jij? Ben een beetje aan zoeken wil wel weten welke mooi stabiel is. En welk kastje?
Ach helaas. Had Guidetti + Pelle gráág teruggezien dit seizoen.. ;P
Balen, had hem graag op linksback gezien bij ons
Bangura speelde gewoon goed vorig seizoen. Bijna een kopie van Malacia. Is ie goed genoeg voor Feyenoord? Geen idee. Zeker goed genoeg voor de eredivisie. Statistieken zien er ook goed uit.
Ja zeker met je eens! Bangura heeft een geweldig seizoen gehad, zeker als je nagaat dat hij bij Cambuur speelt. Niet de allersterkste selectie (met alle respect). Hij stak er afgelopen seizoen wel met kop en schouders bovenuit. Obv dat seizoen zou ik zeggen dat hij in dit Feyenoord zeker een aanwinst zal zijn. Mijn verwachting is dat hij wel gaat slagen bij Feyenoord. Een pure linksback!
In sommige reacties lees ik terug dat lopez al als back up zou zijn gehaald. Maar iemand die op zijn leeftijd al 20 interlands voor Peru heeft gespeeld zal er echt wel iets van kunnen. In VI Pro heeft de redacteur hem uitgebreid geanalyseerd en die was erg positief. Ik denk dat we ervan uit mogen gaan dat Lopez sowieso is gehaald als serieuze optie voor een basisplek. Wat betreft Hartman is het misschien beter om eens eerst een seizoen te verhuren en lekker 30 wedstrijden laten spelen bij Excelsior ofzo. Daar leert hij op zijn leeftijd meer van dan van wat invalbeurten. Als je echt vertrouwen hebt in Hartman als toekomstig linksback zou ik hem verhuren en voor dit seizoen nog een andere meer ervaren LB huren. Als je er niet zoveel vertrouwen in hebt dan kunnen ze beter direct eentje kopen als ze er geld voor hebben en er zich wat goeds aandient. Waarom zou slot trouwens niet Bangura mogen aandragen? Ik denk dat hij van spelers uit de Eredivisie prima kan zeggen of die bij zijn speelwijze passen. Vervolgens moet je dan kijken of de scouting etc. daarmee eens is of dat er betere alternatieven beschikbaar zijn.
Wat een downgrade dit.

Van op zoek naar een 1e linksback (Campos, Vina, etc.) naar een back-up-back voor Lopez.
Enkele miljoenen voor Bangura? Zou ik niet aan beginnen.
Ik heb liever een backup die backup kan spelen in een backup situatie. :)
Doen! 1 van de snelste spelers in de eredivisie. Heeft zich verdedigend goed ontwikkeld!
Zou Bangura nu niet halen, geef gewoon Hartman de kans als back up. Of laten we die ook gaan en dan over paar jaar terug halen.
Vond het al vreemd dat men Hendriks zo makkelijk lieten gaan.
Precies ook voor mij is Hartman een logische stand-in die ook als LCV uit de voeten kan. Er zullen genoeg potjes komen, rechterrijtje clubs, waar je Hartman langzaam kan brengen. Bangura is iets verder in zijn ontwikkeling maar kost dik geld waarschijnlijk. Kom op Arne breng nu eens meer eigen Academy spelers op het veld in wedstrijden die ergens om gaan.
Ik ben best gecharmeerd van Bangura, maar hoop dat ze hem toch niet halen mocht Hancko komen. Met Hancko erbij hebben we drie opties voor de LB. Liever Bangura nog een jaar volgen of hij werkelijk interessant is.
Laten we spelers nou eens op hun favoriete positie spelen. Hancko kan linksback, maar is gewoon een LCV. Daar komt hij het best tot zijn recht. Daarbij hebben we verder geen goede LCV's.

Je hebt 2 échte linksbacks nodig. Zo'n Hartman moet langzaam gebracht worden; komt voorlopig tekort. Lekker aan het 1e laten ruiken, maar je moet er niet aan denken wanneer hij ineens 2 maanden in de basis moet beginnen.
1 LB lijkt mij sowieso onhandig, moet je steeds gaan schuiven op 2 posities bij 1 blessure. En dan komt Rasmussen in de basis, die moet zich dan wel spectaculair gaan verbeteren. Dan svp Hancko en Bangura, zeker omdat je het hele seizoen 2 potjes in de week speelt.
Enkele miljoenen voor Bangura? Dan nooit doen! Voor een paar ton is hij als back-up prima; maar aangezien Lopez al voor die rol gehaald is, hoop ik toch wel echt op iemand die er direct staat. Met Lopez/Bangura zou het de zwakste positie in ons elftal zijn
Ik ga het niet nog eens beluisteren (…), maar volgens mij werd in de podcast niet gerept over ‘enkele miljoenen’. Werd er niet 8 ton genoemd?
Er werd inderdaad gezegd dat hij volgens de website transfermarkt.nl een waarde heeft van 8 ton, maar even daarna zei Rutger dat Cambuur aan enkele miljoenen denkt.
Hendrix weg zie ik zojuist. Transfervrij gemaakt op Transfermarkt primeur??!!
Dit nieuwtje zit ook in de podcast. Ik vind dit toch wel een beetje de irritantste nieuwtjes om te brengen. Arne Slot moet zeggen wát hij wil, niet wié hij wil. Dat moet lekker pas in een eindfase van een transfer bij hem terecht komen. Nu krijg je inderdaad namen als Sinkgraven, Ekkelenkamp en Bangura.
Bangura is kapitaalvernietiging, al helemaal omdat hij uit de jeugd komt. Mijn mening boeit niet, maar hoop eerder dat Feyenoord de drie maanden tot het WK lekker uitzingt met López en Hancko. Mocht dat niet bevallen, kan je tussen het WK en januari altijd nog de (huur)markt op.
Bangura is wel degelijk interessant, is ook geen kapitaal vernietiging,wat zal die kosten 1 a 2 miljoen,hij heeft nu ervaring opgedaan,is snel en pittig en is een back up lb
Was vorig jaar echt een goede speler maar met dat geld kan je ook andere spelers halen met meer restwaarde
Ik zou ook tot einde transferseizoen wachten en kijken of er geen veel goedkopere optie is. Geld op de bank laten, appeltje voor de dorst.
Eens. Ik zou ook kiezen voor Lopez, Hancko en eventueel nog Hartman als 3e optie. En in nood Pedersen. Dat lijkt mij voldoende bezetting.

Ik hoorde je niks meer zeggen over Jahanbakhsh. Verwacht je bij hem nog een uitgaande transfer?
Dan heb je niet tot het einde gekeken…. Er werd tegen het einde gesteld dat er nu niets speelt…
helemaal mee eens....ik weet niet hoe het verloopt met de revalidatie van Ramon Hendriks? of wordt hij alsnog verhuurd zodra hij fit is?
Volgens mij staat hij officieel onder contract bij Utrecht, maar revalideert hij bij Feyenoord
Dat huurcontract is als het goed is ontbonden, dat had ik ergens gelezen.
Tsja... je hebt wel een punt m.b.t. kapitaalvernietiging, maar als hij voor 1,5 miljoen op te halen is niet. Hij heeft het wel in zich om op termijn een basisspeler te worden, die je voor een aardig bedrag kan doorverkopen.