pedersen

VK Sportphoto

Series

NEXT MATCH · Feyenoord moet zich herpakken in Waalwijk

Twan

In de derde speelronde van de Eredivisie reist Feyenoord af naar Waalwijk om het op te nemen tegen RKC. 1908.nl blikt alvast vooruit. 

Onderlinge ontmoetingen

Feyenoord heeft in competitieverband 25 wedstrijden gespeeld in het Mandemakers Stadion. Deze ontmoetingen geven een sterk wisselend beeld. Feyenoord wist slechts negen keer te winnen, acht wedstrijden werden verloren en eveneens acht duels bleven onbeslist.

Laatste 5 wedstrijden in competitieverband:

Seizoen Thuis Uit Uitslag
2021/2022 RKC Waalwijk Feyenoord 0-2
2021/2022 Feyenoord RKC Waalwijk 2-2
2020/2021 Feyenoord RKC Waalwijk 3-0
2020/2021 RKC Waalwijk Feyenoord 2-2
2019/2020 Feyenoord RKC Waalwijk 3-2

Huidige vorm RKC Waalwijk

RKC bezet momenteel met twee punten de achtste plaats in de Eredivisie. In het eerste duel speelde RKC Waalwijk knap gelijk tegen FC Utrecht (2-2). Afgelopen zaterdag werden eveneens de punten gedeeld, dit keer tegen het onlangs gepromoveerde FC Emmen (1-1). De club uit Waalwijk was daarin lange tijd de mindere ploeg, maar wist vlak voor het einde toch een punt mee naar huis te nemen.

Selectie

RKC is gedurende de transferperiode zeer actief geweest. Er werd afscheid genomen van elf spelers en tien nieuwe spelers werden welkom geheten.

De club uit Waalwijk kon drie miljoen bijschrijven na de verkoop van twee verdedigende basiskrachten: Melle Meulensteen werd verkocht aan Vitesse (€1 mln.) en Ahmed Touba vertrok naar het Turkse Basaksehir (€2 mln.). Onder andere Alexander Büttner, Finn Stokkers en Richard van der Venne verlieten de club transfervrij. De huurperiodes van Jens Odgaard (Sassuolo), Ayman Azhil (Bayern Leverkusen) en Achraf El Bouchataoui (Feyenoord) kwamen tot een eind. Laatstgenoemde vertrok vervolgens transfervrij naar KMSK Deinze.

De selectie van RKC is voornamelijk aangevuld met transfervrije spelers. Zo zijn onder andere Pelle Clement (PEC Zwolle), Florian Jozefzoon (Quevilly Rouen), Julian Lelieveld (De Graafschap), Patrick Vroegh (Vitesse) en voormalig toptalent Zakaria Bakkali (RSC Anderlecht) overgekomen. Verder huurt RKC twee jonge spitsen: Julen Lobete (Celta Vigo) en Mika Biereth (Arsenal U21).

Afwezigen

RKC heeft momenteel geen blessures of schorsingen binnen de ploeg. Feyenoord kan niet beschikken over Mats Wieffer, die nog herstellende is van een gescheurde enkelband. Verder zal de wedstrijd voor nieuwe aankopen Marcos López en Igor Paixão nog te vroeg komen. Beiden zijn nog niet speelgerechtigd.

Prognose

De nummer tien van vorig jaar maakt het Feyenoord doorgaans allesbehalve makkelijk in eigen huis. Na het doelpuntloze gelijkspel tegen sc Heerenveen moet Feyenoord het wederom opnemen tegen een ploeg die met vijf verdedigers speelt. De vraag is hoe de ploeg van Arne Slot daar dit keer mee omgaat. RKC is met twee punten uit twee wedstrijden tevreden aan de Eredivisie zijn begonnen en zal ook tegen Feyenoord een punt koesteren. De wisselvallige prestaties tegen RKC laten zien dat dit voor de Waalwijkers haalbaar is. 

Of Feyenoord met de drie punten naar huis gaat is afhankelijk van het scorende vermogen. Tegen sc Heerenveen liet dit te wensen over. RKC incasseerde tegen FC Emmen vele kansen en nam uiteindelijk onverdiend een punt mee naar huis. De verwachting is dat de club uit Waalwijk zich een stuk defensiever op zal stellen tegen Feyenoord. De kwaliteit om door de geel-blauwe muur te spelen gaat dan ook een rol spelen.

Na het teleurstellende puntverlies tegen sc Heerenveen zijn de drie punten voor Feyenoord cruciaal om niet verder achterop te raken voor de bovenste plaatsen.

Delen

Reacties

Toch opmerkelijk dat we door de vele jaren heen slechts 50% daar gescoord hebben.
Bijlow

Pedersen - Trauner - Geertruida - Hartman

Aursnes - Szymanski - Kokcu

Dilrosun - Danilo (nog startend) - Idrissi (verwacht ik)
Timber gaat spelen, Szymanskii begint op de bank of speelt in plaats van Idrissi.
Ah, ja, dat is ook interessant natuurlijk. Dilrosun vanaf links, Kokcu en Timber de 2 ''8en'' Szymanski vanaf rechts met een opkomende Pedersen over hem heen, ik zie het zitten! We hebben inmiddels zoveel opties dat het niet meer zo voor de hand ligt, even wennen, haha!
Haha dat is het zeker. Ik ben woensdag op de training geweest, daar heeft Timber op 5 minuten na de gehele training bij de basis getraind. Szymanskii nauwelijks, werd veel op de vleugels gebruikt. Het zal gaan tussen Idrissi en Szymanskii denk ik inderdaad.
Het Mandemakers stadion zal van Feyenoord en haar supporters zijn. Tot zondag Kameraden!