pierre-van-hooijdonk

VK Sportphoto

Nieuws

"Niet het fatsoen om het woord niet meer in de mond te nemen"

Van de redactie

Pierre van Hooijdonk vond gisteren de steunbetuiging aan Thijs Slegers indrukwekkend. De oud-Feyenoorder had zich er wel aan gestoord dat er daarna leuzen met ‘kanker’ te horen waren, zo vertelt hij bij Studio Voetbal.  

Van Hooijdonk zag een eensgezind stadion om de perschef van PSV een hart onder de riem te steken. “Hartstikke mooi initiatief, ondersteund door de supporters. Door iedereen omarmt. In de twaalfde minuut ging iedereen klappen en schijnen met lampjes”.

Slegers (46) is getroffen door leukemie en heeft daardoor niet lang meer te leven. “Als je dan even daarna hoort dat er gescholden wordt met kanker. Dat je eerst gaat klappen en daarna het woord kanker gaat gebruiken richting spelers. Hoe haal je het in je hoofd”, aldus een verontwaardigde Van Hooijdonk. “Als er iemand is komen te overlijden dan kunnen we een minuut stilte bewaren. Maar als we het hebben over doodsoorzaak nummer één, dan hebben we niet het fatsoen om het woord niet meer in de mond te nemen.”

Het clubicoon beaamt dat de gehoorde teksten afkomstig waren van een klein gedeelte van Het Legioen en niet vanuit het hele stadion. “Maar één is al teveel. Ik vond dat het er veel te veel waren”, aldus Van Hooijdonk.

Delen

Reacties

En toch laat niemand zich uit over de liedjes die psv zong met Feyenoord dood.. dus het zeiken om jet zeiken is nu ook wel erg groot en zeker als het richting het legioen gaat
Er is een klein groepje sukkels in de Kuip die ieder wissewasje aan grijpen om met KK en Joden te roepen.
Negeren of uitfluiten is het beste.
Alhoewel ik toegeef dat ik in een bijzonder emotioneel moment ook wel eens ***** **** roep.
Op vak Z werd alleen maar met dat woord gescholden. Er werd geblowt en mensen waren oo dat vak helaas erg onder invloed van drank.
Het kan ook erger; op Vak X stond iemand naar wielrennen te kijken op zijn telefoon.
Helemaal eens met Pierre.. Had plaatsvervangende schaamte voor de spreekkoren die voorbij kwamen..
Schaamteloos gedrag. Ik vond en vind De Jong ook een engerd. Maar de woordkeuze kan anders...
Op zich zou je zelfs kunnen stellen dat met ziektes schelden uberhaupt niet nodig moet zijn om je punt te maken. (Wat is er gebeurt met de goede oude hi-ha-hondenl.ul)
Maar laten we idd beginnen met het k-woord uitbannen, dat scheelt alvast heel veel kwetsen
Hij heeft 100% gelijk.
Waarom ook dat k-woord gebruiken..vervang het woord door ****** of ***** en het komt net zo duidelijk over zonder dat je mensen die met die klote ziekte te maken hebben kwetst
En de mensen die die vervangende ziektes hebben gehad dan? Is dat minder erg?
Whataboutism. Waarom schelden met ziektes in 't algemeen? Maar laten we gewoon eens beginnen met het k-woord uitbannen. Rome wasn't built in a day.
Zou een goede zijn voor het @nooitmeerkomen twitter account!
Helemaal gelijk natuurlijk. Gelukkig kan uber zeikerd Perez hier niks over zeggen.