kuip-oranje

VK Sportphoto

Nieuws

Niet Quilindschy maar Niels Hartman staat voor interlanddebuut in De Kuip

Van de redactie

Quilindschy Hartman viel af voor de definitieve selectie van het Nederlands Elftal voor de wedstrijd tegen Gibraltar. De Feyenoorder kreeg wel een uitnodiging van Jong Oranje. 

Toch staat Hartman op het wedstrijdformulier wanneer het Nederlands Elftal en Gibraltar elkaar treffen in De Kuip. Naamgenoot Niels Hartman, geboren in het Zuid-Hollandse Schoonhoven, maakt deze interlandperiode voor het eerst deel uit van de selectie van Gibraltar. In de wedstrijd tegen Griekenland (0-3) zat hij nog op de bank. Vanavond hoopt hij tegen Oranje zijn officiële debuut te maken.

“Het is al heel bijzonder om bij de selectie te zitten, maar ik denk dat het in De Kuip nog bijzonderder kan worden. Ik heb natuurlijk nog nooit voor zo veel fans gespeeld”, vertelt de 22-jarige middenvelder tegenover NOS.

“Mijn ouders zijn allebei Nederlands. Toen ik één jaar was, kreeg mijn vader een baan in Gibraltar en zijn we naar Spanje verhuisd. Op mijn twaalfde zijn we naar Gibraltar zelf verhuisd vanwege het Engelse onderwijs voor mijn zus en mij. Daar heb ik tot mijn achttiende gewoond en in die tijd heb ik altijd in Spanje gevoetbald”, zo legt Hartman de bijzondere situatie uit.

Hartman hoopt erop dat de bondscoach hem een invalbeurt of basisplaats zal gunnen. “Ik heb geen flauw idee of ik mag debuteren. Dat hangt af van hoe de wedstrijd verloopt en wat de coach beslist. Natuurlijk hoop ik erop, maar het is natuurlijk wel internationaal voetbal. We komen niet om alleen mee te doen of iemand te laten spelen omdat hij toevallig Nederlands is. De coach zal me alleen laten spelen als hij denkt dat ik iets kan bijdragen aan het team.”

Delen

Reacties

Nog geen reacties