de-kuip-heeft-een-nieuwe-grasmat

Nieuws

LIVEBLOG: Nieuwe grasmat in De Kuip, laatste jaar van Erwin Beltman

Van de redactie

Donderdagochtend zijn de werkzaamheden gestart voor het plaatsen van een nieuwe grasmat in De Kuip. Waar in het verleden een hybride grasmat aanbracht werd, wordt op dit moment een honderd procent echte grasmat geplaatst.

De switch van een hybride grasmat naar een honderd procent grasmat heeft te maken met de evenementen en concerten die er elk jaar in De Kuip plaatsvinden. Feyenoord heeft dan te weinig tijd om het veld in te zaaien. Met graszoden is minder tijd nodig om het veld 'te ruimen' en ook terugplaatsing van het veld gaat sneller omdat de mat vrijwel direct bespeelbaar is. Dit zorgt ervoor dat Feyenoord in de zomermaanden een groter tijdvak heeft om evenementen in het stadion te houden op het veld. 

Nieuwe Grasmat in De Kuip
Grasmeester team legt nieuwe grasrollen op z'n plek

UPDATE 11:00 | Omstreeks 11:00 is de grasmaster machine aangetreden om de randen van het veld te verstevigen. Dit zorgt ervoor dat het kunstgras rondom het veld op zijn plek blijft liggen en verstevigt tevens het gebied waar de spelers warmlopen en de grensrechter zijn kunstjes doet.

grasmaster-update
grasmaster-update-2

UPDATE 13:00 | Het midden is bereikt! In vrijwel perfecte weersomstandigheden (voor het gras) is zojuist de middelste baan in De Kuip uitgerold. De verwachting is dat aan het eind van de dag de hele mat erin ligt.

grasveld-update-2

UPDATE 15:00 | De specialisten machine van Hendriks Graszoden draait op volle toeren. Wie nu langs het stadion gaat zal voornamelijk het geluid horen van bladblazers die op volle toeren draaien. Met de bladblazers wordt losliggend gras en resten grond die zijn achtergebleven onder de volgende rol geblazen. 

grasveld-update-bladblazer-2
grasveld-update-bladblazer

UPDATE 21:00 | De laatste grasstroken zijn gelegd. De Kuip heeft een prachtig nieuw veld gekregen! De komende dagen gaat het veld wat rust krijgen zodat de wortels optimaal aan de nieuwe omgeving kunnen hechten (letterlijk). De grasmat zal met de aankomende open dag in optima forma staat verkeren! 

de-kuip-heeft-een-nieuwe-grasmat

Dit is de laaste nieuwe grasmat voor Erwin Beltman, de grasmeester is bezig aan zijn laatste seizoen in De Kuip, want volgend jaar loopt zijn contract af en kiest hij voor een eigen onderneming. Dit laatste seizoen zal Beltman dus #TeamBeltman klaarstomen voor het echte werk. Hij is er volledig van overtuigd dat de nieuwe teamleider met dit fantastische team de beste grasmat van Nederland blijft houden! 

Delen

Reacties

@1908, er staan wat spelfouten in de laatste alinea:

LaaTste ipv laaste en loopT ipv loop (al snap ik dat de Rotterdamse grammatica er lastig uit te krijgen is 😜)
Erwin Beltman de Held van De Kuip. Grasmeester pur sang, jaar in jaar in pure kwaliteit geleverd.

Gaan je missen reus..
Dit klopt niet, het is vandaag Erwin zijn laatste werkdag.
Ik ga #TeamBeltman missen. Het was altijd al een teamprestatie.