feyenoord-city-stadionpark-rotterdam

Nieuws

Nieuwe plannen Stadiondriehoek na stoppen Feyenoord City

Dennis

Na het stranden van het Feyenoord City-project wordt er inmiddels gekeken naar een alternatieve invulling van de zogeheten Stadiondriehoek, met daarin Stadion Feijenoord. Daartoe heeft de gemeente Rotterdam onder meer de gesprekken met de Van Herk Groep hervat, zo meldt Proportynl. De Van Herk Groep is grootgrondbezitter in het gebied. 

Afgelopen woensdag organiseerde Team Stadionpark een informatieavond over het nieuwe masterplan Feyenoord City 2.0 in het Topsportcentrum naast het stadion. Een belangrijk onderdeel van deze plannen werd eind vorig jaar al aangestipt door het Q-team, dat de kwaliteit van de ontwikkeling bewaakt. Onder de naam Waterkant werd toen duidelijk dat de gebiedsontwikkeling een doorstart maakt, met de insteek dat omwonenden en andere belanghebbenden van meet af aan worden betrokken.

Stadiondriehoek
Tijdens de bijeenkomst van afgelopen woensdag stond de Stadiondriehoek centraal, een gebied van meer dan 300.000m2, waarin behalve de Kuip, het Topsportcentrum en bedrijfshallen, hoofdzakelijk een groot parkeerterrein ligt dat grotendeels alleen op wedstrijddagen wordt gebruikt. In de voorlopige alternatieve schets gaat de invulling van de Stadiondriehoek uit van 500 tot 1.250 woningen, die dienen te herrijzen op maximaal 120.000m3 van de beschikbare oppervlakte. De rest van het gebied moet worden ingevuld met onder meer kantoren, leisure, horeca en (bestaande) sportfaciliteiten. De Kuip valt onder die laatste noemer. Bij de inrichting van het gebied en de openbare ruimte wordt rekening gehouden met de grote publiekstrekkers in het gebied die zoveel mogelijk om dubbelgebruik van parkeerfaciliteiten vragen.

Entree naar de stad
De plannenmakers hebben de ambitie dat de Stadiondriehoek straks de entree is naar de stad. Daarvoor voorziet het plan in opvallende bebouwing ten opzichte van de omgeving. De stadsboulevards (Stadionweg en Coen Moulijnweg) worden in de toekomst begeleid met een herkenbare randbebouwing. Tevens dient er een nieuw station te komen als belangrijk OV-knooppunt in het gebied. Dit zal in de praktijk een upgrade van het huidige evenementenstation Rotterdam Stadion betekenen.

Aat Van Herk
Op de bijeenkomst werd verder duidelijk dat de gemeente de gesprekken met Aat van Herk en Stadion Feijenoord heeft hervat omtrent een nieuwe toekomst voor het gebied. Ook bij het ter ziele gegane gebiedsontwikkelingsproject Feyenoord City was de Van Herk Groep een cruciale partij. Het bedrijf bezit verschillende vastgoed objecten in het gebied. Daarnaast was eigenaar Aat van Herk persoonlijk geen voorstander van een nieuw stadion. Hij ondersteunde mede daarom plannen voor vernieuwbouw van de Kuip.

Lees het hele artikel op Proprtynl

Tekst: Robert Paling

Delen

Reacties

Met CL inkomsten en goede verkopen moet zorgen voor genoeg vlees op de botten om op eigen kracht een nieuw stadion te realiseren.
Teveel verschillende belangen,terwijl het enige gezamenlijke belang zou Feyenoord moeten zijn. Je kan deze kuip nog zo renoveren maar het voelt als stilstand. Lang wachten voordat je naar binnen kunt, over wc ,s zullen we het maar niet hebben. Aantal skyboxen wat je echt moet gaan verhogen en dit is echt wel mogelijk in deze kuip.
Best vreemd in de stad van niet lullen maar poetsen er in al die jaren het geld heeft gekost en niets gepresteerd is. Hopelijk wordt dit project iets ,iedere dag dat er niets gedaan wordt is achteruitgang en dit terwijl we sportief de boel nu eindelijk goed.op.orde te hebben om door te gaan groeien
Dit thema blijft voor onze club het grootste pijnpunt. Voor de meeste supporters boeit het niet of is het te moeilijk om te begrijpen (want de meeste redeneren wanneer het effe niet loopt " Oh die trainer/directeur moet eruit of die "speler moeten we kopen, verkopen en roepen "werken voor je geld" en daar blijft het bij).

Ik blijf erbij een gezonde organisatie waar iedereen dezelfde kant op kijkt zonder al die verschillende belangens partijen is de basis on stappen te maken. Als een piramide begint het op kantoor tot naar beneden op het veld.

Als we praten dat we de boot hebben gemist om echte stappen te maken ten opzichte van onze concurrenten in voorgaande jaren dan is dit het epicentrum van onze probleem "de verschillende belangens partijen in en rondom de club". Van wie de horeca bepaald/de raad bestuur tot aan vastgoed/nieuwbouw van het stadion. De rabbit-hole gaat diep in deze. Eindstand praten we hier over honderden miljoenen pleuros.

We praten hier over een beperkt groep zeer rijke mensen en 'nee' Feyenoord hart boeit geen kut in deze maar pure zelfverrijking en eigen belangen. Waarvan sommige zelfs wisten hoolies in te schakelen om een persoon of groep mensen te intimideren waar nodig.

Aat van Herk bijvoorbeeld waar bekend van was dat hij tegen het City-plan was, was in zovere bereid om de schulden af te lossen en 20/30 miljoen in het transfer-budget te pompen zolang ze maar geen Feyenoord City zouden bouwen omdat zijn vastgoed in en om de Kuip daar geen baat van zou hebben.

Ook verschillende Feyenoord websites hebben lijntjes lopen met dergelijke partijen. Eindstand is het F.U.B.A.R want in het City plan is ook 20/30 miljoen pleuros gepompt en heeft het onze club alleen maar geld gekost.

Het is een spel waar verschillende partijen/belanghartigen onderling vochten wie aan het eind de suikerstok in handen had. Gewoon drama en kut.
Je slaat de spijker op zijn kop. Het is trouwens ook voetballerij eigen hoor. Als je ziet hoe het er nu aan toe gaat bij Ajax, Vitesse en Volendam
Inderdaad.. dat is een dooddoener en stagnatie voor elk bedrijf/voetbal club. En dit is nog op micro-nivo. De term die we zoeken is witteboord criminaliteit. Ook op politiek 'hoog' nivo is het om te kotsen wat er allemaal achter de schermen gebeurd. De hedendaagse maffia. De wet geldt voor u en mij maar niet voor hun. Je kan er weinig tegen maar zo is het tegenwoordig overal.
Goed om te weten dat er snel is geschakeld naar een alternatief plan en dat er met verschillende betrokken partijen gesproken is. Plan klinkt me wel nog wat vaag. Zo vind ik 500 tot 1250 woningen wel een hele grote bandbreedte.